ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e Taşımasına Tepki - Son Dakika
Güncel

ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e Taşımasına Tepki

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Senatosu, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasına kınadı.

15.05.2018 09:59

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Senatosu, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasına kınadı.

Üniversiteden yapılan açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması ve ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasını protesto amacıyla Gazze'de demokrasi eylemine çıkan Filistin halkına, İsrail askerlerinin gerçek mermi, şarapnel, gaz kapsülleri ve göz yaşartıcı gazla saldırdığı belirtildi.

İnsafsızca saldırı sonucunda 60'a yakın Müslüman'ın katledildiği, 2500'e yakınının da yaralandığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Senatosu olarak başından beri Filistin halkını sindirmek, kendi topraklarından sürmek ve masum sivillere yaşama hakkını tanımamak için her türlü melaneti ve zalimliği yapmaktan geri durmayan İsrail yönetiminin bu son katliamını ve ABD Başkanı Trump başta olmak üzere buna vesile olanları şiddetle ve nefretle kınıyoruz. ABD'nin Kudüs'ü başkent olarak tanımasını protesto ediyor ve bu tehlikeli kararı tanımadığımızı yeniden ilan ediyoruz. Tüm dünya devletlerini bu kararın bir an önce geri alınması için çaba sarf etmeye davet ediyoruz."

Kararın geri alınmadığı ve ABD'nin akılalmaz tavrının devam etmesi durumunda Ortadoğu'da akan kanın durmayacağı, buna sebep olanların da bu büyük vebalden kurtulamayacağı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İsrail'in son katliamı da bunun açık bir göstergesidir. Bu vahşet şunu göstermiştir ki İsrail bir katliam devletidir. Bütün dünyanın gözü önünde Filistinlilere soykırım uygulamaktadır. Bu soykırıma müdahale etmemek bu büyük vebale ortak olmaktır. Gazze katliamından sadece İsrail değil, ABD başta olmak üzere Avusturya, Macaristan, Makedonya, Romanya, Sırbistan, Ukrayna gibi sözde büyükelçilik açılışına temsilciler gönderen ülkeler de mesuldür. Osmanlı Devleti himayesinde Müslüman, Yahudi ve Hristiyanların barış içinde yaşadıkları ve ibadetlerini huzur içinde yaptıkları Kudüs, bugün sözde çağdaş devletlerin de desteğiyle gözü dönmüş İsrail'in zulmü altında inim inim inlemektedir."

Açıklamada, Filistin'deki korkunç katliamın ABD başta olmak üzere insanlık havarisi kesilen ve demokrasi çığırtkanlığı yapan sözde çağdaş ülkelerin ne kadar tarafgir ve ne kadar acımasız olduklarını bir kez daha kanıtladığı aktarılarak, ABD'nin bu yanlış kararını geri alması ve İsrail Devleti'nin "soykırım" suçuyla uluslararası adalet önünde yargılanması talep edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e Taşımasına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement