Adana İftar Saati: 13 Mayıs Pazartesi İftar Saatleri (2019 Ramazan İmsakiyesi) - Son Dakika
Güncel

Adana İftar Saati: 13 Mayıs Pazartesi İftar Saatleri (2019 Ramazan İmsakiyesi)

Adana İftar Saati: 13 Mayıs Pazartesi İftar Saatleri (2019 Ramazan İmsakiyesi)

Günün büyük bir kısmını oruç tutarak geçiren Adana halkı en çok iftar vakitlerini merak ediyor. Adana'da aşırı sıcaklarda tutulan oruç, sahur ile başlayıp iftar vakti ile son buluyor. Peki, Adana 13 Mayıs Pazartesi 2019 iftar saati kaç? Diyanet imsakiye takvimine göre Adana iftar vakti ve daha fazlası haberimizde…

13.05.2019 10:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İslam alemi, Ramazan ayı ile birlikte bir ay boyunca oruç tutacak. Ramazan ayının gelişiyle de Adanalılar, Adana iftar saatleri kaçta merak ediyor. Adana iftar vakti 2019, 13 Mayıs 2019 Adana iftar saati kaçta?

ADANA İFTAR SAATİ 13 MAYIS

Sabah ezanıyla başlayan akşam ezanıyla son bulan oruç, İslam dünyasında heyecanla bekleniyordu. Aşırı sıcakların hüküm sürdüğü Adana'da orucun açıldığı iftar vakti en çok araştırılan konular arasında. Adana 13 Mayıs 2019 iftar saati 19.44 şeklinde yer alıyor.

İFTAR VAKTİ NEDİR?

Oruç yasaklarının sona erdiği vakit, güneşin batma zamandır. Bu vakit akşam ezanı ile gelir ve oruçlar açılır. Peygamberimiz, sahuru mümkün olan son vakte denk getirmeyi teşvik ettiği gibi iftarın da vakit girer girmez yapılmasını buyurmuştur. Böylece, ibadetin mümkün olduğunca kolay hale getirilmesi düşünülmüştür.

İMSAK VAKTİ NEDİR?

Sözlükte "kendini tutmak, engellemek, el çekmek, geri durmak" anlamlarına gelen imsak, dinî olarak sabahtan, iftar vaktine kadar yemeden, içmeden, cinsel ilişki ve diğer orucu bozan şeylerden uzak durmak, el çekmek demektir. Halk arasında ise "imsak" oruç tutmaya başlanan sabah namazı vakti olarak bilinir. Oruca ne zaman başlanıp ne zaman bitirileceği Kur'an-ı Kerim'de şu şekilde açıklanmıştır:

"(Ramazan gecelerinde) şafağın aydınlığını gecenin karanlığından ayırt edinceye (tan yeri ağarıncaya/fecr-i sâdığa) kadar yiyin, için. Sonra da akşama kadar (yiyip içmeden, cinsel ilişkide bulunmadan) orucu tamamlayın." (Bakara, 2/187)

Son Dakika Güncel Adana İftar Saati: 13 Mayıs Pazartesi İftar Saatleri (2019 Ramazan İmsakiyesi) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement