Adana'da Şiddetli Yağmur Hayatı Felç Etti - Son Dakika
Güncel

Adana'da Şiddetli Yağmur Hayatı Felç Etti

Adana\'da Şiddetli Yağmur Hayatı Felç Etti

Adana'da 5 gündür devam eden ve zaman zaman şiddetini artıran yağmur, kentin özellikle güney mahallelerinde yaşamı felç etti.

10.01.2012 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da 5 gündür devam eden ve zaman zaman şiddetini artıran yağmur, kentin özellikle güney mahallelerinde yaşamı felç etti. Tıkanan rögarlardan taşan sular, evlere doldu. Sokakların yağmur suyuyla dolması yüzünden bazı kişiler, çocuklarını el arabalarıyla taşıdı. Çamur deryasını andıran sokaklarda çocuklar yalın ayak yürümek zorunda kaldı. 5 günde metrekareye 72 kilogram yağış düştüğü belirtildi.

Şiddetli yağmur, özellikle merkez Seyhan ve Yüreğir ilçelerinin güney kesimlerindeki mahallelerinde hayatı olumsuz etkiledi. Kentin kuzeyinde yeni yerleşim alanlarında altyapı sorunu bulunmaması nedeniyle olumsuzluk yaşanmazken, Fevzipaşa, Levent, Fatih, Yurt, 19 Mayıs, Yeşilevler ve Barış mahallelerinde yağış nedeniyle çok sayıda ev ve işyeri sular altında kaldı. Bazı mahallelerde yağıştan dolayı trafoların zarar görmesi nedeniyle elektrikler kesildi. Trafik sinyalizasyon sistemindeki aksaklıklar nedeniyle bir çok caddede ulaşımda kargaşa yaşandı. Yollarda oluşan su birikintileri araç sürücülerine de zor durumda bıraktı. Bazı mahallelerde itfaiye ekipleri tıkanan rögar kapaklarını açmak için yoğun uğraş verdi.

Tarım arazilerinin de sular altında kaldığı Adana'da Meteoroloji Bölge Müdürlüğü görevlilerinin yaptığı ölçümlerde, cumadan bu güne kadar metrekareye 72.6 kilogram yağmur düştüğü belirlendi. Aşırı yağışlara karşı vatandaşları uyaran meteoroloji yetkilileri, yağışların cuma akşamına dek sürmesinin beklendiğini duyurdu. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana'da Şiddetli Yağmur Hayatı Felç Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement