Adana'da Üniversite Öğrencisinin Öldürülmesine İlişkin Dava - Son Dakika
Güncel

Adana'da Üniversite Öğrencisinin Öldürülmesine İlişkin Dava

Adana'da üniversite öğrencisi 23 yaşındaki İsmail Kandemir Yaluk'un silahla vurularak öldürülmesine ilişkin davanın görülmesine devam edildi.

02.04.2018 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da üniversite öğrencisi 23 yaşındaki İsmail Kandemir Yaluk'un silahla vurularak öldürülmesine ilişkin davanın görülmesine devam edildi.

Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Muhammet Emin, annesi Gülesin ve babası Hüseyin Kahraman ve tetikçi olduğu iddia edilen Harun Erdem ile tutuksuz sanık K.S.K. ile avukatları katıldı. Öldürülen kişinin annesi Aysel ve babası Muhsin Yaluk da salonda hazır bulundu.

Tutuksuz sanıklar Ramise ve Gökhan Ç. ile Rezzan ve Burhan S. çifti ise duruşmaya gelmedi.

Öldürülen gencin akrabaları ve arkadaşları ise üzerilerinde gencin fotoğrafının ve "Daima bizimlesin Kandemir" yazısı bulunan tişört giyerek adliyeye geldi.

Sanık Gülesin Kahraman, savunmasında, emniyette verdiği ifadede kendisine baskı yapıldığı için eşine yönelik suçlamalarda bulunduğunu öne sürerek, "Harun Erdem zaten kendisinin yaptığını anlatıyor." dedi.

Harun Erdem ise cinayeti kendisinin işlediğini, Kahraman ailesinin olayla bir ilgisinin olmadığını savunarak, "Vicdan azabı çekiyorum. Ben zaten bitmişim. Cezam neyse razıyım." şeklinde savunma yaptı.

Hüseyin Kahraman da cinayeti azmettirmesinin söz konusu olmadığını iddia ederek tahliyesini istedi.

Muhammet Emin Kahraman ise emniyetteki sorgusunun kısa sürdüğünü ve kendisini tam anlatamadığını belirterek, "Ben kimsenin öldürülmesi için bir şey yapmadım. Ailemin ve benim bir suçum yoktur." ifadesini kullandı.

Tanık ifadesinin alınmasının ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluğunun devamına karar verip, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

Duruşma sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan anne Aysel Yaluk, oğlunun sanıklar tarafından ailece "kiralık katil" tutulup planlı bir şekilde öldürüldüğünü iddia ederek, "Oğlumu suçsuz yere gözlerimin önünde öldürttüler. En ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyorum. Zaten sanık da oğlumu dükkan ve yazlık ev karşılığında öldürdüğünü itiraf etmişti." diye konuştu.

Olay

Merkez Çukurova ilçesinde, 13 Mayıs 2016'da Mersin Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü öğrencisi İsmail Kandemir Yaluk, annesi Aysel Yaluk ile evinin önüne geldiği sırada silahlı saldırıya uğramıştı. Vücuduna 5 kurşun isabet eden Yaluk, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Soruşturma kapsamında Yaluk'un kız arkadaşı S.Y'nin eski erkek arkadaşı olduğu öne sürülen Muhammet Emin, annesi Gülesin ve babası Hüseyin Kahraman ile ablaları Ramize Ç. ve Rezzan S. ile enişteleri Burhan S. ve Gökhan Ç. ve K.S.K. gözaltına alınmıştı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan Muhammet Emin Kahraman ile anne ve babası tutuklanmış, diğer zanlılar ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Tetikçi olduğu ileri sürülen Harun Erdem ise 9 Ağustos 2016'da polis ekiplerince saklandığı Ceyhan ilçesindeki bir evde yakalanmasının ardından tutuklanmıştı.

İddianamede, Harun Erdem, Muhammet Emin Kahraman ile annesi ve babasının ağırlaştırılmış müebbet, olaya yardımcı olduğu ileri sürülen yakınlarının ise 5'er yıl hapisle cezalandırılması istenmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adana'da Üniversite Öğrencisinin Öldürülmesine İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement