Adana Dört Mevsimi Birden Yaşadı - Son Dakika
Yerel

Adana Dört Mevsimi Birden Yaşadı

Adana Dört Mevsimi Birden Yaşadı

Adana'da bir anda etkili olan sağnak yağış, kentte hayatı olumsuz etkiledi.

09.07.2012 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da bir anda etkili olan sağnak yağış, kentte hayatı olumsuz etkiledi. Biryanda rüzgar ve yağmur, diğer yandan güneş ve ara ara etkili olan dolu, adeta kentin dört mevsimi birden yaşamasına neden oldu.

Güne sıcak ve güneşli bir hava ile başlayan Adana, öğle saatlerine doğru gökyüzünde beliren bulut ve hafiften etkisini hissettiren rüzgar ile birlikte tam da serinliğin keyfini çıkartırken, aniden bastıran 'yaz yağmuru' ile adeta şoke oldu. Deyim yerindeyse 'bardaktan boşalırcasına yağan yağmur', rüzgarın da etkisiyle zaman zaman şiddetini arttırdı.

Kent merkezinde yaklaşık 20 dakika boyunca etkisini sürdüren yağmura yolda yakalanan vatandaşlar ise zor anlar yaşadı. Araç trafiğinde de zaman zaman aksamalar yaşanırken, yağmurda ıslanmak istemeyenler ise ev ve işyerlerine adeta hapsoldu. Kentin bazı bölgelerinde yağmur ve rüzgar ile birlikte dolunun da etkili olduğu belirtilirken, arada bir kendini gösteren güneş, Adana'da adeta dört mevsimin aynı anda yaşanmasına neden oldu.

Öte yandan, Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden elde edilen verilere göre; bugün Adana'da en yüksek hava sıcaklığının 36 dereceye kadar yükseldiği ifade edilirken, sıcaklığın yarın 37 dereceye yükseleceği belirtildi. Kentte 11 Temmuz Çarşamba günü 36 dereceye düştükten sonra, 12 Temmuz Perşembe günü 37, 13 Temmuz Cuma günü de 38 dereceye kadar yükseleceğinin altı çizildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adana Dört Mevsimi Birden Yaşadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement