Adana Hastanede Düşen Asansörde Sensör ve Fren Arızası - Son Dakika
Güncel

Adana Hastanede Düşen Asansörde Sensör ve Fren Arızası

Adana Hastanede Düşen Asansörde Sensör ve Fren Arızası

Adana'da Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'nde zemine çakılarak içindeki hasta ve hasta yakınlarının yaralanmasına neden olan 13 kişilik asansörün tadilatı devam ederken hizmete açıldığı ve içinde 17 kişinin bulunduğu ortaya çıktı.

13.11.2014 15:28

Adana'da Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'nde zemine çakılarak içindeki hasta ve hasta yakınlarının yaralanmasına neden olan 13 kişilik asansörün tadilatı devam ederken hizmete açıldığı ve içinde 17 kişinin bulunduğu ortaya çıktı. İlk incelemede, asansörün aşırı yük sensörünün çalışmadığı, paraşüt fren sisteminin de sözkonusu asansöre uygun olmadığı anlaşıldı.

Dün meydana gelen olayda, Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ndeki yolcu asansörü kabini zemin kattan 2 kat aşağıdaki -2 kata 7 metre yüksekten düştü. Kazada asansörün içindeki hasta ve hasta yakınlarından birinin ayağında çatlama meydana gelirken, yaralı sayısının 11 olduğu anlaşıldı. Asansörlerin yenilenmesi için açılan ihale sonucu eylül ayında tadilata başlandığını belirten Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Halil Nacar, kabine fazla kişi binmesi nedeniyle kazanın meydana geldiğini belirtti. Nacar, "13 kişilik asansöre 17 kişi bindiği için, kabin aşağı doğru inmiş. Ancak düşme yok. Asansörlerle ilgili eylül ayında tadilat için ihale de açıldı. Neyse ki büyük bir problem yaşanmadı. İdari olarak soruşturmamız devam ediyor" dedi.

MMO: ASANSÖRÜN KONTROLLERİ TAMAMLANMAMIŞ

Olayın ardından asansörde inceleme yapan Makina Mühendisleri Odası (MMO) Adana Şube görevlileri ise, kabinin aşırı yük nedeniyle düştüğü ve paraşüt fren sisteminin yüke uygun seçilmediğini belirledi. Oda adına açıklama yapan MMO Adana Şube Başkanı Hüseyin Atıcı, asansörün tadilatı bitmeden kullanıma açılmasının kazaya neden olduğunu söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana Hastanede Düşen Asansörde Sensör ve Fren Arızası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement