Adana Kıbrıs Açıklarındaki Tekne Faciasından Kurtarılanlar Taşucu'nda - Son Dakika
Güncel

Adana Kıbrıs Açıklarındaki Tekne Faciasından Kurtarılanlar Taşucu'nda

Kıbrıs açıklarındaki tekne faciasından kurtarılanlar Taşucu'nda (2)İFADELERİ ALINMAYA BAŞLANDIKKTC açıklarında batan tekneden kurtarılan Suriyeli göçmenler, getirildikleri Mersin'de, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görevlendirilen 6 Cumhuriyet Savcısı'na ifade vermeye başladı.

19.07.2018 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kıbrıs açıklarındaki tekne faciasından kurtarılanlar Taşucu'nda (2)

İFADELERİ ALINMAYA BAŞLANDI

KKTC açıklarında batan tekneden kurtarılan Suriyeli göçmenler, getirildikleri Mersin'de, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görevlendirilen 6 Cumhuriyet Savcısı'na ifade vermeye başladı. Yerleştirildikleri Taşucu Anadolu Meslek Lisesi Öğrenci Yurdu'ndan midibüslerle alınan Suriyeliler, götürüldükleri Taşucu Jandarma Karakolu'nda tercüman eşliğinde ifade vermeye başlandı.

Bu arada hastanedeki tedavisi tamamlanan Suriyeliler ise öğrenci yurduna getiriliyor. Durumu diğerlerine göre daha ağır olan 2 kişinin ise yoğun bakım ünitesinde tedavisinin devam ettiği belirtildi.

TEŞHİS İÇİN GELDİLER

KKTC açıklarında Suriyeli göçmenleri taşıyan teknenin batmasının ardından yaşamını yitiren 19 göçmenin otopsilerine başlandı. Otopsisi tamamlanan 6 kişinin cenazesi Akkapı Mezarlığı morguna gönderildi. Ayrıca, Adana'da yaşayan Suriyeliler, ölenlerin arasında yakınlarının olabileceğini düşünerek Adana Adli Tıp Kurumu'na geldi. Görevliler eşliğinde morga alınan bazı Suriyelilerden kan ve doku örnekleri alınıp eşleştirme yapılacağı öğrenildi. Morg önünde bekleyen bir Suriyeli, "Olayın nasıl olduğunu bilmiyoruz, ölenlerden yakınlarımız olabilir. Bu yüzden gelip bakmak istedik" dedi.

Adana Kıbrıs Açıklarındaki Tekne Faciasından Kurtarılanlar Taşucu\'nda
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana Kıbrıs Açıklarındaki Tekne Faciasından Kurtarılanlar Taşucu'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement