Adana Ticaret Odası Başkanı Menevşe Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Adana Ticaret Odası Başkanı Menevşe Açıklaması

Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Adana'yı, yılın her döneminde sürecek farklı etkinliklerle festival kentine dönüştürmeyi amaçladıklarını belirtti.

28.08.2017 16:39

Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Adana'yı, yılın her döneminde sürecek farklı etkinliklerle festival kentine dönüştürmeyi amaçladıklarını belirtti.

Menevşe, ağustos ayı olağan meclis toplantısında yaptığı konuşmada, kentin sahip olduğu kültürel değerlerin ön plana çıkarılması için tüm kurum ve kuruluşlara destek çağrısı yaptı.

Kentin tanıtımı ve kültürel değerlerinin katma değere dönüştürülmesi için yepyeni bir yol haritası belirlediklerini belirten Menevşe, şunları kaydetti:

"6-8 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Adana Lezzet Festivali ile önemli bir sınav vereceğiz. Amacımız, Adana'yı yılın her döneminde sürecek farklı etkinliklerle festivaller kentine dönüştürmektir. Adana'nın kent algısını olumlu yönde geliştirmek amacıyla uzun zamandır güzel çalışmalar yürütüyoruz. Portakal Çiçeği Karnavalıyla yakalanan ivmenin daha da artması ve kentin güzellikleri ve etkinlikleriyle anılan bir şehir olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Adana Film Festivali, Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali, Kebap Festivali, Rock Festivali gibi yıl boyu festivallerle anılan bir kent olma yolundayız."

Şalgam ve kırmızı biber salçası tescil yolunda

Menevşe Adana kebabını tescilleyerek tüm dünyada tanınmasını sağladıklarını dile getirdi.

Kente özgü şalgam ve kırmızı biber salçasının da tescil edilmesi için başvuru yaptıklarını belirten Menevşe, kültürel zenginlikleri ekonomiye kazandırırken, diğer yandan da kentin tanınırlığını en üst seviyeye çıkarmayı amaçladıklarını söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adana Ticaret Odası Başkanı Menevşe Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement