Adıyaman'da kamu, üniversite ve sanayi iş birliğinde toplantı düzenlendi - Son Dakika
Ekonomi

Adıyaman'da kamu, üniversite ve sanayi iş birliğinde toplantı düzenlendi

Adıyaman\'da kamu, üniversite ve sanayi iş birliğinde toplantı düzenlendi

Adıyaman'da kamu-üniversite-sanayi iş birliğinde paydaşlar arasındaki sinerjiyi artırmak, sanayide inovasyona yönelerek ileri teknoloji ağırlıklı bir yapıya kavuşmak amacıyla toplantı düzenlendi.

15.12.2020 11:45  Güncelleme: 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da kamu-üniversite-sanayi iş birliğinde paydaşlar arasındaki sinerjiyi artırmak, sanayide inovasyona yönelerek ileri teknoloji ağırlıklı bir yapıya kavuşmak amacıyla toplantı düzenlendi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, toplantıda, Kovid-19 pandemisinin kentin sanayi üretimi ve istihdamı üzerinde oluşturduğu etkilerin tespit edilmesi, olumsuz etkilerin azaltılması ve normalleşme süreci ve sonrası için gerekli hazırlıklar değerlendirildi.

Toplantıda ayrıca, kamu, üniversite ve sanayi iş birliğinin Adıyaman'da etkin bir şekilde sağlanması, ilin sanayisinin katma değeri yüksek ürünlere yönlendirilmesiyle ilgili çalışmaların yapılarak, Ar-Ge ve yenilik kapasitesinin artırılıp sanayi profilinin yüksek, orta ve ileri teknoloji alanlarına evrilmesinin önemine vurgu yapıldı.

Bilginin kaynağı üniversiteler ile yenilikçi ürünler üretecek olan sanayi kesiminin kamunun yol göstericiliğinde bir araya gelmelerinin önemini belirten Vali Mahmut Çuhadar, şunları kaydetti:

"Amacımız, Kamu, üniversite, sanayi iş birliğinde paydaşlar arasındaki sinerjiyi artırmak, ulusal inovasyon ekosisteminde bu iş birliğini geliştirmek, sanayimizi rekabet gücü ve katma değeri yüksek, yenilikçi ürünler üretebilen yüksek teknoloji ağırlıklı ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmaktır. Bu çerçevede bilimsel gelişmenin temel kaynağının üniversiteler, yeni teknolojilerin ve ekonomik gelişmenin temel aktörlerinin de sanayi olduğu düşünüldüğünde, bu iki kesimin iş birliğinin önemi daha iyi anlaşılmaktadır. Ülkemizin küresel rekabette söz sahibi olabilmesi ve 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için bilime, teknolojiye ve Ar-Ge'ye gerekli önemi ve desteği vermek durumundayız."

Toplantıya, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Vali Yardımcısı Bedirhan İmamoğlu, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve ilgili kurum amirleri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Adıyaman'da kamu, üniversite ve sanayi iş birliğinde toplantı düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement