Ağrı'daki "Okul Yakma" Olayına İlişkin Dava - Son Dakika
Güncel

Ağrı'daki "Okul Yakma" Olayına İlişkin Dava

Aralarında bir ilköğretim okulunu yakmaya çalışırken suçüstü yakalananların da arasında olduğu 5'i tutuklu 7 sanığın yargılanmasına devam edildi

10.07.2013 18:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

02.04.2013 - Ağrı'da aralarında  bir ilköğretim okulunu yakmaya çalışırken suçüstü yakalananların da arasında olduğu 5'i tutuklu 7 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşmaya tutuklu sanıklar Metin Özmen, Halit Çankaya, Seyithan Erkan, Kemal Kahraman, Serhat Oktay'ın yanı sıra tutuksuz sanıklar Erkan Efe ve Faris Kineş ile sanık avukatları hazır bulundu.

Tutuklu sanık Metin Özmen, psikilojik rahatsızlığı nedeniyle ilaç kullandığını, olayın olduğu günlerde ilacının kalmadığını ve bu yüzden psikolojik sorunlar yaşadığını, iki arkadaşıyla okul yakmaya gittiklerini, okulun önünde düşündüklerini ve kendi kardeşlerinin de eğitim gördüğü okulu yakmanın bir anlamı olmadığını düşünedek eylemden vazgeçtiklerini söyledi.

Okulun önünden ayrılırken polis ekiplerinin geldiğini ifade eden sanık Özmen, ellerinde molotof kokteyli bulunduğunu, bu sırada kendileriyle eyleme gelen sanıklardan Faris Kineş'in kaçmaya başladığını ve daha sonra da yakalandığını ifade etti.

Diğer bazı sanıklar da savunmalarında, üzerlerine atılı suçları kabul etmediklerini, iddia makamının kendi aralarında yapmış oldukları telefon görüşmeleri ile mesajlaşmaların iddia makamı tarafından suç kabul edilerek yargılanmalarının sağladığını öne sürdü.

Tutuklu sanıklardan bazıları, üniversite öğrencisi olduklarını, geçen dönem cezaevinde bulunduklarından dolayı eğitimlerinin aksadığını vurgulayarak, derslerinden geri kalmamak için tahliyelerini talep etti.

Sanık avukatları da müvekkillerinin bir okulu yakmak istediklerine yönelik somut bir delilin olmadığını, yanlış yorumlanan telefon konuşmaları nedeniyle suçlandıklarını ileri sürdü.

Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya, 5 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Olay

Ağrı Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 19 Kasım 2012'de kent merkezindeki Yavuz Selim İlköğretim Okulu'nu yakmaya çalışan 3 kişiyi ellerinde benzin bidonu, eldiven, kar maskesi ve molotofkokteylleriyle yakalamış, olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında terör örgütüne üye oldukları öne sürülen 4 kişi daha gözaltına almıştı. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ağrı'daki 'Okul Yakma' Olayına İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement