Ağrı Doç. Dr. Kaya: Ağrı'da Her 2 Kişiden Biri Göç Ediyor - Son Dakika
Güncel

Ağrı Doç. Dr. Kaya: Ağrı'da Her 2 Kişiden Biri Göç Ediyor

Ağrı Doç. Dr. Kaya: Ağrı\'da Her 2 Kişiden Biri Göç Ediyor

Doç. Dr. Kaya: Ağrı'da her 2 kişiden biri göç ediyorAğrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Faruk Kaya, kette her 2 kişiden birinin ekonomik yetersizlik ve terör yüzünden göç ettiğini söyledi.

22.04.2016 18:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doç. Dr. Kaya: Ağrı'da her 2 kişiden biri göç ediyor

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Faruk Kaya, kette her 2 kişiden birinin ekonomik yetersizlik ve terör yüzünden göç ettiğini söyledi.

İl Kültür ve Kongre Merkezinde Turizm Haftası nedeniyle dün akşam gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Abdullah Koçak, İl Turizm Müdürü Muhsin Bulut, Yardımcısı Erkan Kösedağ, İbrahim Çeçen Üniversitesinden Doç. Dr. Faruk Kaya ile öğretim üyeleri katıldı. Eğitim Fakültesinden Doç. Dr. Faruk Kaya, Dünya turizm gelirinin 2014 yılında 1.2 trilyon dolar olduğunu, Türkiye'nin aynı yıldaki turizm gelirinin 34 milyar 306 milyon doları bulduğunu hatırlattı. Dünya ortalaması 1.100 dolar iken, Türkiye'ye gelen bir turistin ortalama 828 dolar, ABD'ye gidenlerin ise 2 bin 371 dolar bıraktığına işaret eden Doç. Dr. Kaya iş AŞ istemek yerine, büyük şeylerin peşinde koşulması gerektiğini vurguladı.

AĞRI DOĞUMLULARIN YARISI DIŞARIDA

Ağrı Dağı, Balık Gölü, kaplıcaların turizme kazandırılması halinde hem Ağrı'nın kaderinin değişeceğine hem de ülke turizm gelirinin artacağına dikkati çeken Doç. Dr. Kaya, şunları söyledi:

"Ağrılılar olarak üzerimize düşen şeyler var. Küçük hesaplar peşinde, küçük şeyler isteyen; iş, AŞ isteyerek siyasetçileri bu anlamda meşgul etmekten vazgeçip, büyük şeyler istememiz lazım. Bildiğiniz gibi Ağrı, son yıllarda en büyük göç veren illerin başında geliyor. Türkiye'de Ağrı doğumlu 1 milyon 100 bin kişi var. Bunun 560 bini dışarıda, 540 bini içerdedir. Yani her 2 kişiden biri göç etmiştir. Bunun sebebi ise, ekonomik yetersizlikler ve son dönemlerde meydana gelen terör olaylarıdır. Türizm, bir yerde güvenliğe bağlıdır. Güvenlik sorunun olduğu yerde turizm olmaz. Bölgemizde yaşanan terör olayları, en çok yine bölgedeki ekonomik faaliyetleri olumsuz etkiler. İnşallah terör ve güvenlik sorunu en kısa zamanda çözülür. Bu sayede biz de Ağrı Dağı, İshakpaşa Sarayı, Balık Gölü, sağlık turzimi, kaplıcalar ile hak ettiğimiz noktaya ulaşırız."

'TURİZME YÖNELİK ADIM ATILMALI'

Ağrı'nın Anadolu kültüründe en önemli konumda olduğunu vurgulayan Vali Yardımcısı Abdullah Koçak şöyle devam etti:

"Ağrı'nın turizm faaliyetlerinde daha fazla faydalanabilmesi için öncelikli olarak güvenlik problemleri ve terörün ortadan kalkması ile beraber, 12 yıldır gerçekleştirilen yatırımlar ile eş değerli bir şekilde turizme yönelik gereken adımların atılması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda Valilik ve İl Kültür Turizm Müdürlüğünün özverili çalışmaları mevcuttur. Ki bu konuda halkın bize talepkar olması ve idare kamu amirlerini de teşvik etmesi gerekiyor."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ağrı Doç. Dr. Kaya: Ağrı'da Her 2 Kişiden Biri Göç Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement