Ahilik Haftası - Son Dakika
Güncel

Ahilik Haftası

Ahilik Haftası

Balıkesir'de Ahilik Kültürü Haftası ve Esnaf Bayramı etkinlikleri başladı.

18.09.2017 20:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'de Ahilik Kültürü Haftası ve Esnaf Bayramı etkinlikleri başladı.

Ahilik Haftası dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşunun ardından ve İstiklal Marşı okundu.

Balıkesir Esnaf Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Fehmi Erdem ve beraberindeki oda başkanları, Vali Ersin Yazıcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'u makamında ziyaret etti.

Zağnos Paşa Meydanı'nda devam eden kutlamalarda konuşan Erdem, ahiliğin kardeş, arkadaş, yaren, dost, yiğit anlamına geldiğini söyledi.

Esnaf ve sanatkarın sadece, ticaret yapan, alan satan, sırf ekonomik faaliyette bulunan insan olmadığını ifade eden Erdem, şunları kaydetti:

"Medeniyetimizde esnaf ve sanatkar gerektiğinde askerdir, alperendir. Gerektiğinde cephede vatanını savunan kahramandır. Gerektiğinde asayişi tesis eden polistir, gerektiğinde adaleti sağlayan hakim, hakemdir. Gerektiğinde de şefkatli bir ağabeydir, kardeştir. 15 Temmuz darbe girişiminde de esnaf ve sanatkar dimdik devletinin yanında durarak bunu kanıtlamıştır. 15 Temmuz da şehit düşen 245 vatandaşımızın 137'si esnaf ve sanatkardır. Türk tarihinde, esnafı ve sanatkarı çıkartıp aldığınızda bizi biz yapan, bizi millet yapan, temelden, özden, ruhtan geriye hiçbir şey kalmaz. Bunun içindir ki ahilik ahlakı Osmanlıyı ayakta tutmuştur."

Vali Ersin Yazıcı ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un katıldığı etkinlikte konuşmaların ardından 2017 yılı ilin çırağı Kader Akkoca, ilin kalfası Tahir Günay ve ilin ahisi Hasan Gündoğan'a protokol tarafından ödülleri takdim edildi.

Etkinlikler kapsamında yarın Küçük Sanayi Sitesinde Esnaf Odaları Birliği tarafından mevlid-i şerif okutulacak ve lokma hayrı yapılacak. 20 Eylül Çarşamba günü ise İbrahim Bodur Mesleki Eğitim Merkezinde başarılı öğrencilere kalfalık, ustalık, iş yeri açma belgeleri dağıtılacak.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement