Ahmet Ertegün'e Saygı Konseri - Son Dakika
Magazin

Ahmet Ertegün'e Saygı Konseri

Ahmet Ertegün\'e Saygı Konseri

Dünyanın en ünlü müzik şirketlerinden Atlantic Records'un sahibi olan ve 2006 yılında yaşamını yitiren Ahmet Ertegün anısına 'Ahmet Ertegün Digital Saygı Konseri' düzenlenecek.

19.09.2011 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en ünlü müzik şirketlerinden Atlantic Records'un sahibi olan ve 2006 yılında yaşamını yitiren Ahmet Ertegün anısına 'Ahmet Ertegün Digital Saygı Konseri' düzenlenecek.

Eşi Mika Ertegün ile ABD'de yaşayan, yaz aylarında tatil için 30 yıldır Bodrum'daki villasına gelen ve 15 Aralık 2006 tarihinde tedavi gördüğü ABD'de 83 yaşında yaşamını yitiren Ahmet Ertegün'ün anısına düzenlenecek konser 23 Eylül Cuma günü saat 21.30'da başlayacak. Bodrum Belediyesi ve Bodrum Kültür ve Sanat Grubu tarafından İskele Meydanı'nda düzenlenecek konserde, 30 Haziran 2006 tarihinde İsviçre'nin Montreux kentinde düzenlenen 'Ahmet'e Saygı' konserinin tamamı dijital ortamda yayınlanacak. Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon ve Ertegün'ün eşi Mika Ertegün'ün de katılacağı konserde Led Zeppelin, Robert Plant, Nile Rodgers, Solomon Burke, Ben King, Steve Winwood, Stevie Nicks ve Paolo Nutini gibi dünyaca ünlü caz ustalarının eserleri yer alacak.

Başkan Kocadon, Bodrum'un dünyaya tanıtımında oldukça etkili rol oynayan ve dünyaca ünlü konukları Bodrum'daki evinde ağırlayan Ertegün'ü unutmalarının mümkün olmadığını belirtti. Ertegün'ün adını yaşatmak bir caz festivali projesi üzerinde çalıştıklarını ifade eden Kocadon, "Yaşantısının son otuz yılında yaz aylarını Bodrum'da geçiren ve caz tutkusu nedeniyle Atlantic Records'u kuran Ertegün, Bodrum'da çok sevilen ve sayılan bir simaydı. Anısını yaşatmaktan onur duyacağız. Bu yılki etkinlik gelecek yıllardaki festivalin başlangıcı olacak" dedi. - Muğla/ Bodrum

Kaynak: DHA

Son Dakika Magazin Ahmet Ertegün'e Saygı Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement