Ahmet Muhip Dıranas'ın Vefatının 33. Yılı - Son Dakika
Güncel

Ahmet Muhip Dıranas'ın Vefatının 33. Yılı

Ahmet Muhip Dıranas\'ın Vefatının 33. Yılı

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik: "Gelenekte çağdaşlığı yakalayan, şiirlerinde aşk, doğa, geçmiş ve ölüm derinlemesine bir anlatımla ele alan Dıranas, okuyucusunu her zaman daha fazla düşünmeye, irdelemeye yönlendirdi"

20.06.2013 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, şair ve yazar Ahmet Muhip Dıranas'ın gelenekte çağdaşlığı yakaladığını, şiirlerinde aşk, doğa, geçmiş ve ölümü derinlemesine bir anlatımla ele aldığını,  okuyucusunu her zaman daha fazla düşünmeye, irdelemeye yönlendirdiğini belirtti.

Çelik, Dıranas'ın vefatının 33. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda, ardında Fahriye Abla, Olvido ve Kar gibi çok sayıda unutulmaz dizeler bıraktığını ifade etti.

"Gelenekte çağdaşlığı yakalayan, şiirlerinde aşk, doğa, geçmiş ve ölüm derinlemesine bir anlatımla ele alan Dıranas, okuyucusunu her zaman daha fazla düşünmeye, irdelemeye yönlendirdi" değerlendirmesinde bulunan Çelik, şiirlerinin yanı sıra sanat dünyasına çevirileri, düzyazıları ve oyunlarıyla da önemli kazanımlar sağlayan Dıranas'ı rahmetle andı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ahmet Muhip Dıranas'ın Vefatının 33. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement