Aids Erkekler İçin Daha Riskli - Son Dakika
Güncel

Aids Erkekler İçin Daha Riskli

Aids Erkekler İçin Daha Riskli

Gaziantep Bölgesi Enfeksiyon Günleri Toplantısı'nda AIDS'in tedavisi zor, erkeklerde daha fazla görülen bir hastalık olduğu vurgulandı.

16.09.2013 12:02

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalının düzenlediği Gaziantep Bölgesi Enfeksiyon Günleri Toplantısı'nda AIDS'in tedavisi zor, erkeklerde daha fazla görülen bir hastalık olduğu vurgulandı.

Tuğcan Otel'de gerçekleştirilen ve AIDS hastalığının tanı ve tedavisinin anlatıldığı toplantıda, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. İlkay Karaoğlan hastalığın tedavi kısmını katılımcılara anlattı. Hastalığın tanı kısmını anlatan Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yasemin Zer ise doğru tedavi yapılması ve takip edilmesinin önemini vurguladı. Zer, AIDS'in virüsle oluşan mikrobik bir hastalık olduğunu belirttiği açıklamasını şöyle sürdürdü: "AIDS, mikrobu aldığınız zaman kronikleşen ve tedavi etme şansınızın yüksek olmadığı bir hastalık. O yüzden koruyucu tedbirlerin ön planda olduğu, hasta olmamanın önemli olduğu bir hastalık özelliğini taşır. Çünkü tedavisi oldukça pahalı ve tamamen tedavi etme şansınızın olmadığı, ömür boyu devam eden bir hastalık. Mikrobun kendine özgü özelliklerinden dolayı aşısı yok. Vücudun savunma sistemini çökerttiği için kanser başta olmak üzere enfeksiyon hastalıklarından ölümlere yol açar. Gittikçe yeni tedavi rejimleriyle son döneme erişme zamanı uzadı. 12 – 15 yıla kadar hastalığın süresi seyredebiliyor. Ama doğru tedavi yapılması ve takip edilmesi koşuluyla hastalığın tanısı çok önemli. Çünkü insanlar bu hastalığı 12 – 15 yıllık bir dönem içerisinde çevreye bulaştırabiliyor.

ERKEKLER DAHA RİSKLİ

AIDS/ HIV virüsünün erkeklerde daha fazla görülen bir hastalık olduğuna dikkat çeken Zer, "AIDS hastalığı kan ve kan ürünleri ve cinsel temas ile bulaşır. Aslında bütün vücut salgılarıyla hasta olunabilir. Hastalığın en iyi tanımlanmış yolu cinsel temastır. Ülkemizde heteroseksüel yani karşı cinsle olan, başka ülkelerde ise aynı cinsle temas ile bulaşması ön plandadır" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aids Erkekler İçin Daha Riskli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement