AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık: "Yerli Arabayı Elektrikli Yapacağız" - Son Dakika
Yerel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık: "Yerli Arabayı Elektrikli Yapacağız"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık: "Yerli arabayı elektrikli yapacağız" "Bunlar bir gün FETÖ'yü överler, bir gün dağdakine yardım ederler"VAN - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Allah nasip ederse yerli arabayı elektrikli yapacağız.

12.11.2017 19:11

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık: "Yerli arabayı elektrikli yapacağız"

"Bunlar bir gün FETÖ'yü överler, bir gün dağdakine yardım ederler"

VAN - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Allah nasip ederse yerli arabayı elektrikli yapacağız. Türkiye, dünyaya örnek olacak yerli arabasını üretecek inşallah" dedi.

Bazı temaslarda bulunmak üzere Van'a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ve beraberindekiler, İpekyolu Belediyesi Engelsiz Yaşam Akademisini ziyaret ederek, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk'ten bilgi aldı. Engelsiz Yaşam Akademisini gezerek çocuklarla da yakından ilgilenen Çalık, yapılan çalışmadan dolayı Başkan Vekili Cemil Öztürk'e teşekkür etti. Engelsiz Yaşam Akademisi ziyaretinin ardından Van AK Parti İl Başkanlığına geçen Çalık, Engelsiz Yaşam Akademisinin muhteşem bir mekan olduğunu ifade etti. Çalık, "Yanan, yıkılan mekanları inşa eden değerli belediye başkan vekilimize teşekkür ediyoruz. Vanlı hemşehrilerimize hizmet sunduğu için Allah razı olsun diye ziyaret ettik. Engelli kardeşlerimiz orada inanılmaz mutluydu. Aileler mutluydu. Vanlı kardeşlerime sunulan hizmetten herkes memnun ve mutluydu. Bugüne kadar yapılan hizmetler, hepimizin yüzünün akıdır. Nereden nereye geldik dediğimizde, mikrofonu hanginize verirsek arka arkaya sıralarsınız. Yaşlılar, engelliler, evde bakım için yapabileceğimiz bütün sosyal yardımlar, sosyal destekler bunların içerisindedir. Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda yapmış olduğumuz reformlar ile birlikte sosyal politikalarda çok önemli reformlar yaptık. Van'da ne kadar ihtiyaç sahibi kardeşimiz varsa, biz onlara elimizden gelen tüm destekleri verdik, bundan sonrada vereceğiz" dedi.

"Bütün Vanlıları devletin, bayrağın ve ezanın yanında bulundukları için canı gönülden kutluyorum"

Terör örgütlerinin yakıp yıktığını, kendilerinin ise imar ve inşa ettiğini belirten Çalık, "Bugün Van'da vatan, millet, devlet, bayrak diyenler bölücüye, teröriste inat, küresel tezgahlara inat devletinin yanında, milletinin yanında, bayrağının yanında, ezanın yanında. Bütün Vanlıları devletin, bayrağın ve ezanın yanında bulundukları için canı gönülden kutluyorum. Van il binasına bombalı saldırı yapan terör örgütlerini lanetliyoruz, şiddetle kınıyoruz. Onlar yakar, yıkar. Biz yaparız, imar ve inşa ederiz. Terör örgütleri binalara bombalar atarak bizi korkutacaklarını sanıyorlar. Bomba attığınız binanın teşkilat mensupları hepsi aslanlar gibi burada. Terör örgütü PKK'ya, Kandil'e inat aslanlar gibi teşkilat görevlerini yerine getiriyorlar" diye konuştu.

"CHP'nin bazen Kandil'in, bazen FETÖ'nun sözcülüğünü yaptığını hepiniz çok iyi biliyorsunuz"

Uluslararası örgütlerin sözcülüğünü yapan ve ülkemizde siyaset yaptığını düşünen partilerin var olduğunu ifade eden Çalık, "Bir taraftan terör örgütleriyle mücadele ederken, diğer taraftan ülkemizi imar ve inşa ederken, yatırımlarımızı yaparken, uluslararası güçlerle de ayrıca mücadele ediyoruz. Hem terör örgülerin sözcülüğünü, hem de uluslararası örgütlerin sözcülüğünü yapan ve ülkemizde siyaset yaptığını düşünen partiler var. Kandil'in sesi olan partiyi hepiniz tanıyorsunuz. Ülkenin bölünmez bütünlüğüne kast ederek nasıl saldırdıklarını biliyorsunuz. Bunların yanı sıra sadece HDP'ye değil, CHP'nin de yaptıklarını görüyorsunuz. CHP'nin bazen Kandil'in, bazen FETÖ'nun sözcülüğünü yaptığını hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Bunlar bir gün FETÖ'yü överler, bir gün dağdakine yardım ederler. Bizim bunlarla kaybedecek hiç vaktimiz yok" şeklinde konuştu.

"Yerli arabayı elektrikli yapacağız"

Yerli arabanın dünyaya örnek olacağını dile getiren Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Menderes döneminde 'yerli arabaları, demir arabaları yapalım' cümlelerinin üzerinden onlarca yıl geçti. 15 yıllık AK Parti iktidarından sonra Türkiye'nin yerli arabasını hep beraber yapacağız. Biz yerli araba yapalım derken CHP ne yapıyor? 'Siz bunu yapamazsınız' diyor. Siz bizim hangi işimize 'tamam' dediniz ki? Sosyal güvenliği inşa edelim, hastaneleri birleştirelim dediğimizde, 'yapamazsınız' dediler. Hastaneler birleşecek, tek çatı altında toplanacak dedik. 'Yapamazsınız' dediler. Binlerce kez şükürler olsun hastaneleri birleştirdik ve Türkiye'deki tüm vatandaşlarımızın yüzde 100'üne yakınını sosyal güvenlik kapsamına aldık. Sağlık hizmetlerinden istifade ettirdik. Onlar konuşur biz yaparız. 'Yerli arabayı üretemezsiniz' diyorlar. Allah nasip ederse yerli arabayı elektrikli yapacağız. Türkiye dünyaya örnek olacak yerli arabasını üretecek inşallah. Van artık terör ile değil, turizm ve ticaretle, kendi insanının gücüyle anılacak inşallah. Bugüne kadar terör örgütlerine geçit vermediğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

Yapılan konuşmaların ardından Çalık, ihtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalye dağıttı. Daha sonra Van Büyükşehir Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezini ziyaret eden Çalık, şehit ve gazi yakınlarını evlerinde ziyaret etti.

(YLM-MSA-Y)

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık: "Yerli Arabayı Elektrikli Yapacağız"
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık: 'Yerli Arabayı Elektrikli Yapacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement