AK Parti Muradiye İlçe Başkanlığı Kongresi - Son Dakika
Yerel

AK Parti Muradiye İlçe Başkanlığı Kongresi

AK Parti Muradiye İlçe Başkanlığı Kongresi

Van'ın Muradiye ilçesinde, Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) İlçe Başkanlığı kongresi büyük bir katılım ile yapıldı.

30.04.2012 16:21

Van'ın Muradiye ilçesinde, Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) İlçe Başkanlığı kongresi büyük bir katılım ile yapıldı.

Muradiye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi salonunda yapılan 4. Olağan Kongreye Van Milletvekilleri Gülşen Orhan, Mustafa Bilici, Fatih Çiftçi, Van Ak Parti İl başkanı Abdullah Aras, Çaldıran Belediye Başkanı Ferman Yıldırım, sivil toplum örgütleri temsilcileri, bazı köy muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı akabinde divan oluşumuyla kongreye devam edildi. Açılış konuşması yapan Başkan Adayı Kemal Polat, Van milletvekillerinin isimlerini ayrı ayrı okuyarak vatandaşların beklentilerini dile getirdi. Polat ilk olarak ilçeye yeni yapılan ve mevcuttan daha küçük olan Devlet Hastanesi'nin yetersizliğine değinerek kapasitesinin arttırılması gerektiğini belirtti. İlçeye yüksek okulun yanı sıra yeni yatırımların yapılması gerektiğini belirten Polat, bunun milletvekillerinin destekleriyle olabileceğini vurguladı. Polat yeni teşkilatıyla ve halkın desteğiyle belediye başkanlığını da Ak Parti olarak tekrar geri alınacağını, bunun için ilçe halkı ile birlikte ellerinden gelen her gayreti göstereceklerini anlattı. Polat, asit kuyularına atılarak öldürülen vatandaşlara faili meçhul diye tanımlanan cinayetlerin, karakollarda yapılan işkencelerin,

ekonominin can çekiştiği günlerin unutulmaması gerektiğini anlatarak "Ak Parti'ye devam dememiz için birbirimize destek olmamız gerekir" dedi.

Van İl Başkanı Abdullah Aras ise konuşmasında, kongreye katılan eski Başkan Nezir Çakan'a bir teşekkür plaketi vererek Ak Parti için yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Nezir Çakan ise görevini yeni başkan Kemal Polat'a devir ederek başarılar diledi.

Van Milletvekili Gülşen Orhan da konuşmasında, Türkiye çok önemli bir siyasi süreçten geçtiğini anlattı. Ülkede 3 siyasi dönem yaşandığını ifade eden Orhan "Bunlar, Adnan Menderes dönemi, Turgut Özal'ın yaşadığı siyasi dönem ve bunlardan çok daha farklı olan Recep Tayyip Erdoğan dönemidir. Bu dönem tarihin çok önemli sayfalarında yerini alacak. Partimiz, siyasete başladığı zaman iktidarla başladı ve üç dönem üst üste iktidara devam etti.

İktidarımız, demokratik anlamda, sosyal ve kültürel anlamda halkın huzurunu, refahını, öz güvenini tesis eden bir hükümet oldu" diye konuştu

Muradiye doğumlu olan Ak Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici ise, "Bir bayrak yarışında devir teslim yapılması genel merkezimizce uygun görülmüştür. Muradiye'de birbirinden değerli şahsiyetler aday oldular. Genel merkezimiz Kemal Polat üzerinde karar kıldılar. İnanıyorum ki yeni ilçe başkanımız teşkilatıyla birlikte Muradiye için en güzel hizmetleri yapacağına inanıyorum. Bütün gayreti sarf edecektir. Yerelde çözülmesi gereken sorunları yerelde çözecekler. Yerelde çözemedikleri sorun ve sıkıntıları gerek il başkanımıza, o da olmazsa bize iletecekler. Bizler de bu sorun ve sıkıntıları birlikte gidereceğiz. Muradiye Devlet Hastanesi'ni 50 yataklıdan 75 yataklı hastaneye dönüştürmek için gereken her şey yapıldı. Şuan inşaatına başlanmış ve dediğimiz şekilde de devam edecek. İlçeye yakışır bir Devlet Hastanesi olarak hizmete veremeye başlayacaktır. Muradiye eğitime önem veren bir ilçemizdir. YÖK Başkanımızla yaptığımız görüşmede ilçeye Meslek Yüksek Okulu yapılacaktır. Kooperatif kurularak ilçeye küçük sanayi sitesi kurma çalışmaları başlayacaktır.

Olağan Hal Bölgesi dönemlerinde yol kontrollerinde araçları durdurarak analarımızı, bacılarımızı indirerek her türlü hakaretler yapılıyor ve her yerlerinde aramalar yapılıyordu. Vatandaşlarımız bu olağan üstü hal kalk kalksın da ne olursa olsun diye yakınıyorlardı. Bunu da kaldırdık. Şimdi her kes huzur ve refah içerisinde yol kontrolleri olmadan rahatsız olmadan istediği seyahate çıkabiliyor. Ama bugün 'Biz demokrasiye balans ayarı verdik' diyenler, 'Biz darbelerin koşulları oluşması için gerekli alt zemini hazırladık' diyenler,

daha dün Genelkurmay Başkanlığı koltuğunda oturanlar bu gün geçmişte yapmış oldukları suçlardan dolayı yargının kararıyla cezaevlerine konuldular. İşte bu güçlü bir iradenin ifadesidir. Allah'a çok şükür Ak Parti gittikçe büyüyor, Ak Parti büyüdükçe Türkiye büyüyor" dedi.

Van Ak Parti Milletvekili Fatih Çiftçi de, daha önce birçok kongreye katıldığını, bugüne kadar böyle coşkulu bir kongre görmediğini anlattı. Çiftçi "Muradiye denildiği zaman, Muradiye'nin o güzel güler yüzlü ve yardım sever insanlarını hatırlıyorum Aziz Muradiyeliler 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde meydana gelen depremde ben Erciş'te bulunduğum süreç içerisinde Muradiyeliler hep yanımızdaydı. Cenazelerimize sahip çıktılar. Yardımlarını hiç esirgemediler Her şeylerini bırakıp bizim yanımızda oldular. Muradiye'nin bu depremlerde büyük bir şekilde etkilendiğini biliyorum. Etkilendikleri halde hiçbir yardımdan faydalanamadılar. Muradiye'miz için de elimizden gelen her desteği vereceğimizden kimsenin endişesi olmasın" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından seçimlere gidildi. Tek liste halinde yapılan kongrede, geçerli oyların tamamını alan Kemal Polat Ak Parti Muradiye İlçe Başkanı olarak seçildi.

Kongre sonrası parti üyeleri tarafından yaklaşık bin 500 katılımcıya yemek verildi. Daha sonra milletvekilleri ile görüşen bir gurup işçi, geçici çalışma sürelerinin uzatılmasını istediler. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Muradiye İlçe Başkanlığı Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement