Akbank'tan "31 Ekim Tasarruf Günü" Etkinlikleri... - Son Dakika
Güncel

Akbank'tan "31 Ekim Tasarruf Günü" Etkinlikleri...

"Tasarruf Seferberliği" kampanyası kapsamında 31 Ekim Tasarruf Günü'nde ilköğretim öğrencilerine "Tasarruf Eğitimi" verecek.

23.10.2012 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akbank, nisan ayından bu yana yürüttüğü

"Tasarruf Seferberliği" kampanyası kapsamında 31 Ekim Tasarruf Günü'nde ilköğretim öğrencilerine "Tasarruf Eğitimi" verecek.

Akbank açıklamasına göre, Türkiye'nin, 2023 yılında 10 büyük ekonomi arasına girme hedefine destek olmak için başlattığı "Tasarruf Seferberliği"ni sürdüren Akbank'ın çalışanları ve üst düzey yöneticileri, "Tasarruf Günü" etkinlikleri çerçevesinde, ilköğretim okullarında öğrencilere "Tasarruf Eğitimi" verecek.

Akbank, tasarrufu teşvik etmek için ayrıca 31 Ekim Çarşamba günü "Dünya Tasarruf Günü"nde, Akbank'tan herhangi bir yatırım ürünü hesabı açan tüm yeni müşterilerine, mobil bankacılık ve internet bankacılığı üzerinden 1 yıl boyunca her ay 2 EFT ve 20 havaleyi ücretsiz yapma avantajını sunacak.

Eğitimlere Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil ve Akbank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge gibi isimler katılacak.

Tasarruf bilinci eksikliği sorununa kararlı ve uzun soluklu çalışmalarla çözüm bulunabileceğine inanan Akbank, bu konudaki çalışmalarını uzun vadeli olarak planlıyor. 2012 yılı Nisan ayında tasarruf seferberliği ilan ederek bu kapsamdaki çalışmalarını başlatan Akbank, diğer finans kurumlarını da bu seferberliğe davet ediyor. Uzun vadeli birikimleri özendirmek için 31 Ekim Tasarruf Günü'ne özel olarak okullarda yapılacak etkinliklerde verilecek hediye kumbaraların yanı sıra, Türkiye genelindeki tüm Akbank şubelerinden de çocuklara 20 bin "Akbank Uğurböceği Kumbarası"dağıtacak.

Akbank Bireysel Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, Akbank'ın nisan ayından bu yana yürüttüğü tasarruf seferberliğinde özel eğitim alan "Akbank Gönüllüleri"nin, Özel Sektör Gönüllüleri Derneği "Okul Dostu Programı" kapsamında ilköğretim okullarında tasarruf bilincini geliştirecek dersler verdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin 2023 hedeflerine destek olmaya ve çocuklarımıza daha zengin bir ülke bırakmak için üzerimize düşeni yapmaya kararlıyız. Türkiye'de finansal okuryazarlığın gelişmesi için, 'Akbank Gönüllüleri Bankacılık ve Tasarruf Anlatıyor' projesini yürütüyoruz. Gönüllülerimiz, 2011-2012 eğitim-öğretim yılında 2 bin 500 çocuğa ulaştı, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında ise Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile en az 5 bin 500 çocuğa daha bu eğitimi vermeyi planlıyoruz. Eğitim projemiz okullardan büyük ilgi gördü. Bugüne kadar eğitimlerimize gerek okullardan gerekse öğrencilerden çok olumlu dönüşler aldık. Projeyi takip eden bazı özel okullar Akbank'a başvurarak bu eğitimi almak istedi ve gönüllü eğitimcilerimizi okullarına davet etti. Türkiye'nin önde gelen kurumları, yürüttükleri eğitim projelerine finansal okuryazarlık konusunu da ekleyerek, Akbank Gönüllülerini eğitim vermeye davet ediyor. Proje süresince çocuklardan aldığımız geri dönüşler, tasarruf konusunda çocuklara odaklanmamız konusunda bizi yönlendiren temel etken oldu. İlköğretim düzeyindeki çocukların, paranın genelde sadece harcamak için kullanıldığına ve küçük tutarlarla para biriktirmenin mümkün olmadığına dair inançları, bir ders saatinde verilen çok temel bilgiler ile bile büyük oranda değişiyor. Özellikle her gün 1 lirayı kumbaralarına attıklarında bir yıl sonunda 365 liraya sahip olabileceklerini farkeden bazı çocuklar, almak istediği basketbol topu ya da anneler gününde annesine almak istediği hediyenin çok da uzakta olmadığını farkedince mutluluğunu gizleyemiyor. Daha yüksek tutarlarda ve uzun vadede biriktirecekleri para ile yapılabilecekler konusunda çocukların hayal güçleri ve enerjileri sınır tanımıyor. Eğitimlerden aldığımız bu geri dönüşler gelecek için bizi de umutlandırıyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile bu kapsamda bir işbirliği başlatmak için Akbank'ın girişimleri yakın zamanda başlayacak"

Muhabir: Semra Orkan

Yayıncı: Hülya Ertan - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akbank'tan '31 Ekim Tasarruf Günü' Etkinlikleri... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement