Akçakale'de Sığınmacıların Durumları Ele Alındı - Son Dakika
Yerel

Akçakale'de Sığınmacıların Durumları Ele Alındı

Akçakale\'de Sığınmacıların Durumları Ele Alındı

Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'ni ziyaret eden Kaymakam Eyüp Fırat, tesislerdeki sığınmacıların son durumu hakkında bilgi aldı.

29.01.2014 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat ile birlikte Kamp Müdür Yardımcısı Yasin Seyhan, Bekir Engül ve Hasan Öztürk çadır kentte kalan Suriyeli aileleri ziyaret etti.

Ülkelerinde yaşanan kargaşadan dolayı evlerini terk ederek Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesislerinde kalan Suriyeli sığınmacıların çadırlarını tek tek gezerek sıkıntı ve ihtiyaçlarının olup olmadığını soran Kaymakam Fırat, bir süre Suriyeli ailelerle sohbet etti. Sohbet sırasında beraberinde getirdiği çeşitli hediyeleri Suriyeli ailelere sunan Kaymakam Fırat, çocukları da unutmayarak onlara oyuncaklar hediye etti.

Kaymakam Fırat, "Yaklaşık bir buçuk senedir 30 bin Suriyeli misafirimize ev sahipliği yapıyoruz. Biz bu kardeşlerimizi mülteci ve sığınmacı olarak görmüyoruz. Onlar bizim misafirlerimizdir. Elimizden geldikçe çadırları tek tek geziyoruz. İhtiyaçları eksikleri var mı diye soruyoruz ve onları yalnız bırakmıyoruz. İnşallah Suriye'de yaşanan bu karışıklık, bu zulüm bittiğinde bu kardeşlik bağlarımız çok daha kuvvetli şekilde devam edecektir" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Akçakale'de Sığınmacıların Durumları Ele Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement