Aksa'da öldürülen Filistinli doktorun ailesi, "polisin silahını almaya çalıştı" diyen İsrail'i yalanladı - Son Dakika
Güncel

Aksa'da öldürülen Filistinli doktorun ailesi, "polisin silahını almaya çalıştı" diyen İsrail'i yalanladı

Aksa\'da öldürülen Filistinli doktorun ailesi, "polisin silahını almaya çalıştı" diyen İsrail\'i yalanladı

Mescid-i Aksa'da öldürülen Filistinli genç doktorun ailesi, İsrail'in öne sürdüğü "maktülün, polisin belinden silahını almaya çalıştığına dair" iddiaları yalanladı.

01.04.2023 16:06  Güncelleme: 16:10

Mescid-i Aksa'da öldürülen Filistinli genç doktorun ailesi, İsrail'in öne sürdüğü "maktülün, polisin belinden silahını almaya çalıştığına dair" iddiaları yalanladı.

Açıklama yapan öldürülen Filistinli doktor Muhammed el-Asibi'nin ailesi, evlatlarının soğukkanlılıkla öldürüldüğünü, iddialar doğru ise güvenlik kameralarının görüntülerinin yayımlanmasını istedi.

Filistinli doktor Asibi'ye 20'den fazla kurşun sıkıldığını dile getiren aile, oradaki çok sayıda polisin kurşun sıkmaksızın genç doktoru kontrol altına alamamalarının imkansız olduğunu vurguladı.

Aile, Asibi'nin cuma namazı için Aksa'ya gelmiş olduğunu, iftar yaptıktan sonra da teravih namazını eda ettiklerini ve Aksa'dan ayrılmak üzere oldukları bir anda olayın vuku bulduğunu kaydetti.

İsrail polisinin, Asibi'ye Filistinli genç kıza yardım etmeye çalıştığı bir anda ateş açtığını ifade eden aile, güvenlik kameralarını görmek istediklerini dile getirdi.

Öte yandan Haaretz gazetesi görgü tanığının ifadelerini aktardığı haberinde, İsrail polisinin Asibi'ye oldukça kısa mesafeden ateş açtığını ve bunu gerektirecek bir durumun olmadığına dikkat çekti.

Olayın üzerine Hura, Rahtal ve Tel Sebi gibi Arap beldeleri, kapsamlı grev ilan etti.

İsrail'de Filistin'i temsil eden en yüksek kurum olarak kabul edilen "Arap Topluluklarını Yüksek Takip Komitesi" olayın ardından acil toplanma çağrısı yaptı.

Ne olmuştu?

İsrail güçleri, gece saatlerinde Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesindeki Mescid-i Aksa'ya açılan Silsile Kapısı'nda bir Filistinliyi kimlik kontrolü yapan polislerden birinin silahını alma girişiminde bulunduğu iddiasıyla öldürmüştü.

İsrail polisi, öldürülen kişinin Necef Çölü bölgesindeki Hura beldesinden 26 yaşındaki bir Filistinli olduğunu bildirmişti.

Olayın ardından Mescid-i Aksa'nın girişlerinden Kattanin Kapısı'ndaki Filistinlilere saldıran İsrail güçleri, Filistinlileri copla darbederek buradaki kahvehaneye ait malzemelere zarar vermişti.

Mescid-i Aksa'yı bir süre giriş ve çıkışlara kapatan İsrail güçleri daha sonra Aksa'nın kapılarını tekrar açmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aksa'da öldürülen Filistinli doktorun ailesi, 'polisin silahını almaya çalıştı' diyen İsrail'i yalanladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement