Alanya'daki Orman Yangını - Son Dakika
Güncel

Alanya'daki Orman Yangını

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yanan alanların bir sene içerisinde ağaçlandırılmasının kendileri için teselli olduğunu söyledi.

01.07.2017 17:33

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yanan alanların bir sene içerisinde ağaçlandırılmasının kendileri için teselli olduğunu söyledi.

Türel, Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk ile Alanya'daki orman yangının etkili olduğu alanlarda incelemede bulundu. Yanan evleri inceleyen, vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunan Türel, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının tamamen kontrol altına alındığını belirtti.

Soğutma çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Türel, orman bölge müdürlüğünün 335 personeline kendilerinin de 55 personel ve 29 araçla destek verdiklerini bildirdi.

Vatandaşların yaralarını en kısa sürede saracaklarını anlatan Türel, şöyle konuştu:

"Yangında 9 evin etkilendiğini gördük. Hastanede tedavi gören 9 yaralımız vardı. Tedavileri tamamlandıktan sonra taburcu oldular. İstirahat halindeler. Orman bölge müdürlüğümüzü bir konuda tebrik etmek istiyorum. Yanan alanların hızlı bir şekilde ağaçlandırılıyor olması bir yerde teselli oluyor bizim için. 3 yıl önce Adrasan'da ciğerlerimiz yanmıştı. Bugün Adrasan'a gittiğimizde fidanlar yeşermiş, kellik ortadan kalkmış, yeşil bir görüntü kendisini gösteriyor. Zaman zaman üzücü bir takım spekülatif haberler görüyoruz. Yangın alanlarının talan edildiğiyle ilgili. Böyle bir şey söz konusu değil. Orman Bölge Müdürlüğü, bir yıl içerisinde ağaçlandırma çalışması yaparak en ufak bir müdahaleye fırsat tanımıyor. Burada da dikimler yapılacak. Biz de her türlü desteği vereceğiz."

Felaketlerde yaraları sarmanın önemli olduğuna dikkati çeken Türel, devletin kısa sürede yangına müdahale ederek mağdur vatandaşların yaralarını sardığını vurguladı.

Yangında zarar gören alan miktarına ilişkin net bir rakamın henüz söylenemeyeceğini kaydeden Türel, "Çalışma yapmak gerekiyor. Tahminen 500 hektarın üzerinde." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Alanya'daki Orman Yangını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement