Aliağa'da Çadır Mescit Görevini Tamamladı - Son Dakika
Güncel

Aliağa'da Çadır Mescit Görevini Tamamladı

Aliağa Kent Merkezi'nde yer alan tarihi Merkez Camii, Belediye'nin bir yıllık restorasyon çalışmaları sonrası Cuma Namazıyla birlikte ibadete açılacak.

14.06.2012 13:11  Güncelleme: 13:08

Camii Restorasyonu süresince Belediye tarafından Demokrasi Meydanı'na kurulan 700 Kişilik Çadır Mescit kaldırıldı.

Aliağalılar, tarihi camiyi aslına uygun şekilde restore eden ve restorasyon süresince ibadetin aksamaması için Çadır Mescit kuran Aliağa Belediyesi'ne teşekkür etti.

BAŞKAN OĞUZ: 79 YIL SONRA RESTORASYON OLDU

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Camii'nin Kültür ve Tabiat varlıkları kurulu kararı kapsamında korunması gereken kültür varlığı olarak tescilli olması nedeniyle restorasyon çalışmalarının titizlikle tamamlandığını ifade ederek, "Camii, 79 yıl sonra aslına uygun olarak restorasyon görmüş oldu. Aliağa'ya önemli bir kültür varlığını kazandırmış olduk. Restorasyon sonrası Camii'yi gören vatandaşlarımız memnuniyetlerini bizlere iletiyor. Gerçekten çok güzel bir proje oldu. Restorasyon süresince de vatandaşlarımızın ibadetleri aksamasın diye Meydana Çadır Mescit kurmuştuk. Camiinin artık ibadete açılmaya hazır olduğundan Mescit Çadırı kaldırdık. Camii'nin bu görkemli haliyle uzun yıllar hemşehrilerimize hizmet vermesini diliyorum. Aliağa'mıza hayırlı olsun" dedi.

ÇADIR MESCİT GÖREVİNİ TAMAMLADI

Aliağa Belediyesi, geçtiğimiz yıl camii restorasyonuna başladığında Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'un isteğiyle, vatandaşların ibadetlerini yapabilmeleri için Demokrasi Meydanı'na dev Çadır Mescit kuruldu. Çadır Mescit'in tefrişatı, ısıtma ve soğutma sistemleri, temizlik hizmetleri ve güvenliği Belediye tarafından sağlandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aliağa'da Çadır Mescit Görevini Tamamladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement