Altı Pengueni Döverek Öldürdüren Kişiye 49 Saat Kamu Hizmeti Cezası Avustralya'da Büyük Öfke Yarattı - Son Dakika
Dünya
BBC

Altı Pengueni Döverek Öldürdüren Kişiye 49 Saat Kamu Hizmeti Cezası Avustralya'da Büyük Öfke Yarattı

Altı Pengueni Döverek Öldürdüren Kişiye 49 Saat Kamu Hizmeti Cezası Avustralya\'da Büyük Öfke Yarattı

Avustralya'nın Tazmanya eyaletinde en az altı pengueni sopayla döverek öldürmekten suçlu bulunan bir kişiye sadece 49 saat kamu hizmeti cezası verilmesine tepki gösterenler, 'Bu karar gelecekte başka bir kişiyi aynı şeyi yapmaktan caydırmayacak' diyor.

26.06.2018 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avustralya'nın kuzeybatısındaki Tazmanya eyaletinde en az altı pengueni sopayla döverek öldürmekten suçlu bulunan bir kişi, 49 saat kamu hizmeti cezasına çarptırıldı. Karar hayvan hakları örgütlerinin tepkisine neden oldu. Eyalette hayvanlara zulmden suçlu bulunan kişiler, beş yıla kadar hapis ve 31 bin dolara kadar para cezası alabiliyor.

Joshua Leigh Jeffrey adlı 20 yaşındaki saldırganın 2016'da yeni yılın ilk günü bir arkadaşıyla Sulphur Creek plajında küçük ya da mavi penguen olarak bilinen hayvanlara saldırısı, yakınlarda oturan bir kişinin hayvanların çığlıklarını duymasıyla ortaya çıktı.

Luke Williams adlı bir kişi, sesleri takip ederek yakınlardaki bir kampta dokuz penguenin ölüsünü buldu. Altı hayvanın kafatasında çatlaklar tespit edildi. Ancak diğer üç penguenin ölüm nedeni belirlenemedi.

Ülkede büyük öfke yaratan davada dün karar çıktı. Avukatı, Jeffrey'nin küçüklüğünden kalma davranış bozukluğu sorunları olduğunu savundu. Yargıç, Jeffrey'nin dakikalarca süren saldırıda suçu kabul etmediğini ve hiçbir pişmanlık belirtisi göstermediğini söylemesine rağmen kamu hizmeti cezasına kara verdi.

Saldırgan ayrıca 82 dolarlık mahkeme masraflarını ödeyecek.

'Karar, hayvanlara verilen değeri gösteriyor'

Tazmanya Kuşları adlı hayvanlara yardım örgütünden Dr. Eric Woehler, karardan düş kırıklığına uğradıklarını belirterek "Bu karar gelecekte başka bir kişiyi aynı şeyi yapmaktan caydırmayacak" dedi, cezanın "Tazmanya'nın paha biçilmez doğal yaşamına verilen değeri gösterdiğini" söyledi.

Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Altı Pengueni Döverek Öldürdüren Kişiye 49 Saat Kamu Hizmeti Cezası Avustralya'da Büyük Öfke Yarattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

BBC

Advertisement