Altın Bitki Safran Diyarı Safranbolu'da Hasat Başlıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Altın Bitki Safran Diyarı Safranbolu'da Hasat Başlıyor

Altın Bitki Safran Diyarı Safranbolu\'da Hasat Başlıyor

Kültür Turu"nun ikinci durağı Safranbolu olacak. "Altın Bitki Safran Diyarı Safranbolu'da Hasat" konulu gezi 24-25 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

03.09.2015 13:29  Güncelleme: 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Safranbolu'nun tarihi dokusu,mutfak kültürü ve bölgenin sembolü olan altın bitki Safran'ın mutfağımızdaki yerini daha yakından tanımak istiyorsanız yerinizi ayırtmak için acele edin.

Ülkemiz mutfak kültürünü tanıtmak amacı ile kurulan (Yemek Sanatları Merkezi) YESAM, Bora Travel ve Anadolu'ya özgü lezzetleri mutfağımıza ulaştıran Nar Gourmet'in ortaklaşa düzenlediği gezi ile dünyanın en pahalı bitkisi safran'a dikkat çekiliyor.

Kente adını veren safran'ın Hint yada İran safranına nazaran çok daha güçlü bir rayihası olduğu bilinir. Yemekte kullanılmasının yanı sıra tıbbi maksatla da kullanılan safranın nasıl yetiştiğini ve hasadının nasıl yapıldığını gözlemlemek için gezide sabahın ilk ışıkları ile safran tarlalarına gidilecek. Dünya mutfağında önemli bir yere sahip olan safran ile hazırlanılan yemekler tadılırken bu zengin mutfak kültürünün keyfine varılacak.

Karabük ve çevre köylerinde, yörenin mutfak kültürünü araştıran Yüksek Mimar ve Yemek Araştırmacısı İbrahim Canbulat eşliğinde düzenlenecek gezide çevre köyleri de ziyaret edilecek.

Bu köyler içerisinde, 1997 yılında koruma altına alınıp turizme açılan Yörük köyünün, bazı kaynaklara göre 750 senelik bir geçmişi olduğu belirtiliyor. Eski Dış İşleri Bakanı İsmail Cem, ünlü modacı Cemil İpekçi ve 20.Yüzyılın en önemli sopranolarından olan LeylaGencer'in kökenlerinin bağlı olduğu Yörük köyüne yapılacak ziyaret sırasında, kapsamlı bir restorasyon çalışması ile koruma altına alınan taşlı köy yolu, tipik bir mimariye ait evleri, cami ve çamaşırhanesi de gezilerek bu köyün yaşadığı tarihe de tanıklık edilecek.



Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Altın Bitki Safran Diyarı Safranbolu'da Hasat Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement