Amasya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Amasya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları

Amasya\'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları

30 Ağustos Zafer Bayramı, Amasya'da coşkuyla kutlandı.

30.08.2012 12:18

30 Ağustos Zafer Bayramı, Amasya'da coşkuyla kutlandı.

Vali A. Celil Öz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Haluk Yıldızdan ve Belediye Başkanı Cafer Özdemir'in Atatürk anıtına çelenk sunmasının ardından başlayan kutlamalar Yavuz Selim Meydanı'nda devam etti.

Vali, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı askeri araçtan halkın bayramını kutlarken, Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşan Piyade Üsteğmen Tayfun Yılmaz, "30 Ağustos Zaferi Türk milletinin bağrından çıkan Türk ordusunun ve komuta heyetinin yüksek kudret ve cesaretinin tarihe bir kere daha altın harflerle yazıldığı gündür" dedi.

Atatürk'ün şanlı zaferin ilk kararını Amasya Tamimi ile bütün dünyaya ilan ettiğini anımsatan Üsteğmen Yılmaz, "90 yıl önce bugün düşmanları ve onların ülke içindeki işbirlikçileri tarafından yok edilmeye ve paylaşılmaya karar verilerek toprakları işgal edilmiş, ordularının elinden silahları alınan askerleri terhis edilmiş, yıllardır devam eden savaşlarda bütün kaynaklarını harcamış ve yetişmiş insan gücünü kaybetmiş bir imparatorluğun yıkıntılarından Ulu Önder ve Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk milli bir devlet ve kahraman bir ordu çıkarmayı başararak binlerce yıllık Türk varlığına kast edenleri tarihe gömmüştür. Şanlı tarihimizde Malazgirt Meydan Muharebesi ile Anadolu'ya adım atan Türkler, daha sonra üç kıtaya hakim olmayı başarmışlardır" diye konuştu.

AK Parti Amasya Milletvekilleri Naci Bostancı ile Avni Erdemir ve Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay'ın yanı sıra askeri ve mülki erkan ile vatandaşlarında katıldıkları tören, askeri geçit ile sona erdi. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Amasya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement