Anadolu Efes, Barcelona'yı Deplasmanda Ezgi Geçti - Son Dakika
Spor

Anadolu Efes, Barcelona'yı Deplasmanda Ezgi Geçti

Basketbol THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final serisi üçüncü maçında Anadolu Efes, deplasmanda İspanya'nın Barcelona Lassa takımını 34 sayı farkla 102-68 yendi. Lacivert-beyazlı ekip, üç galibiyete ulaşacak takımın Dörtlü Final'e yükseleceği seride 2-1 öne geçti. Anadolu Efes, Barcelona'yı yenerse 18 yıl sonra Dörtlü Final'e kalacak.

25.04.2019 10:44  Güncelleme: 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Basketbol THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final serisi üçüncü maçında Anadolu Efes, deplasmanda Barcelona Lassa'yı 102-68 yendi.

Maça Simon, Beaubois ve Dunston'un basketleriyle iyi başlayan Anadolu Efes, 4. dakikada 7 sayılık fark (6-13) yakaladı. Etkili hücumunu sürdüren lacivert-beyazlı ekip, 7. dakikada farkı 11 sayıya (9-20) çıkardı. Anadolu Efes, Barcelona Lassa'da Hanga ve Ribas'ın basketlerine engel olamayınca çeyreğin bitimine 16 saniye kala fark 4 sayıya indi: 20-24. Ancak Pleiss ile bir basket bulan konuk takım, ilk çeyreği 26-20 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Larkin ve Micic'in basketleriyle giren Anadolu Efes, 13. dakikada 31-23 üstünlük kurdu. Larkin'in yönlendirdiği Anadolu Efes, Moerman ve Dunston'un savunma ve hücumdaki performansıyla 18. dakikanın sonunda farkı yeniden çift hanelere çıkararak, 14 sayılık üstünlük (32-46) kurdu. Kalan bölümde Larkin'in basketleriyle farkın kapanmasına engel olan lacivert-beyazlılar, devre arasına 52-39 önde girdi.

Anadolu Efes, Barcelona'yı Deplasmanda Ezgi Geçti

Mücadelenin ikinci yarısına 8-0'lık seriyle başlayan Barcelona Lassa, 23. dakikada farkı 5 sayıya (47-52) indirdi. Anadolu Efes, hücumda çok iyi bir performans gösteren Larkin'in yanı sıra Simon, Moerman, Pleiss ve Micic ile skor üreterek 27 sayılık fark yakaladı ve çeyrek 84-57 sona erdi.

Son çeyreğe de Larkin'in basketiyle giren Anadolu Efes, 31. dakikada 32 sayılık fark buldu: 57-89. Savunmada rakibine kolay sayı şansı vermeyen lacivert-beyazlı takım, hücumda da etkili performansını sürdürdü. Dış atışlardan yüksek yüzdeyle oynayan Anadolu Efes, son 3 dakikaya 100-62 önde girdi. Lacivert-beyazlılar, kalan bölümü düşük tempoda geçen maçı 102-68 kazandı.

Süre alan basketbolculardan 6'sının çift hanelere ulaştığı Anadolu Efes'te Larkin kenardan gelerek 30 sayı üretti. Larkin, hem maçın en skoreri hem de galibiyetin mimarlarından oldu.

Serinin dördüncü maçı yine Barcelona Lassa'nın ev sahipliğinde 26 Nisan Cuma günü oynanacak.

TÜRK DERBİSİ İHTİMALİ BÜYÜK

Anadolu Efes, turu geçmesi durumunda Dörtlü Final'in ilk maçında Zalgiris- Fenerbahçe Beko eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Seride 2-1 önde olan Fenerbahçe Beko da Dörtlü Final'e kalmak için büyük bir avantaja sahip.

Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko, rakipleri karşısında birer galibiyet daha alması durumunda tarihte ilk kez iki Türk takımı Dörtlü Final'de yer alacak ve birbirine rakip olacak.

Anadolu Efes, Barcelona\'yı Deplasmanda Ezgi Geçti
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Anadolu Efes, Barcelona'yı Deplasmanda Ezgi Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • blacksea: herkes finali real fener gibi düşünsede bence finalin adı efes csk 1 6 Yanıtla
    soner: içinde hala bastıramadığın Fenerbahçe düşmanlığı var ne mutlu bize ne mutlu FENERBAHÇE 5 0 ılo: Fener demeyelim ülker spor. Fener bunu kendine mal etmeye çalışmasın 2 1
  • ılo: Son yıllarda izlediğim en keyifli deplasman maçıydı. Genelde son periyotlar gerilim filmi geçerdi ama dün ki oyun efsaneler arasına şimdiden girdi tebrikler Efes 6 0 Yanıtla
  • Sidaarr: Helal bu sene bu kupayı istiyorum ya sizden ya fb den 5 0 Yanıtla
  • BİRACI: Kutluyoruz !! 3 0 Yanıtla
  • REAKSİYON : Başlık hatalı ezgi geçti değil ezdi geçti olacaktı. 2 1 Yanıtla
  • TUNÇ06: HELAL OLSUN SİLDİ SAHADAN ...FİNALDE BİR TÜRK TAKIMI OLACAK BU KESİN ARTIK.İNŞ. ŞAMPİYONLUK DA OLUR.AMA REAL ÇOK GÜÇLÜ. 3 0 Yanıtla
  • NOSTALJİ: PETER NOUMOSKİLİ DÖN ESKİ GÜNLERİNE ABDİ İPEKÇİ DEKİ EFSANE GÜNLERİNE 3 0 Yanıtla

Advertisement