Android Nougat Alacak Cihazlar Belli Oldu - Son Dakika
Teknoloji

Android Nougat Alacak Cihazlar Belli Oldu

Android Nougat Alacak Cihazlar Belli Oldu

Yakın zamanda yayınlanması beklenen yeni Android sürümü Android Nougat güncellemesini alacak cihazlar belli oldu.

17.07.2016 20:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yakın zamanda yayınlanması beklenen yeni Android sürümü Android Nougat güncellemesini alacak cihazlar belli oldu.

Geçtiğimiz günlerde çeşitli tahminlerden sonra adının Nougat olarak belirlenmesinin ardından Android 7.0 sürümünün Beta versiyonu şu an için Nexus cihazlar ve Android One platformu adı altında çıkarılan cihazlarda kullanıma sunuldu.

Android 7.0 sürümünü ilk olarak alacak cihazlar tabiki Nexus markası taşıyan modeller ve Android One platformunda satışa sunulan cihazlar olacak.

Bu bilgilere göre Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus 6, Nexus 9, Generel Mobile GM5 Plus ve General Mobile 4G modelşeri Android 7.0 sürümünü ilk olarak alacak cihazlar olarak belirlendi.

Nexus cihazların yanında Android'in yeni sürümüne yükseltilecek olan bir diğer cihaz ise Google'ın kendi ürettiği tablet Pixel C modeli.

Diğer akıllı telefon modelleri için henüz resmi bir çıkış tarihi belirlenmese de firmalar sahip oldukları hangi modellerin yeni Android 7.0 güncellemesini alacağını duyurdu.

HTC tarafından gelen açıklamada HTC 10, HTC One A9, HTC One M9 modelleri kesin olarak bu güncellemeden faydalanacak.

Güncelleme konusunda sık sık eleştiriye mağruz kalan Samsung firması yeni güncelleme alacak cihaz listesini henüz yayınlamış değil ancak tahminlere göre son çıkan modelleri ön sırada tutulacak.

Galaxy S7, Galaxy S7 Edge, Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy S6 Edge+, Galaxy Note 5, Galaxy Note 4, ve Galaxy S5 Samsung tarafında güncelleme alması beklenen akıllıtelefon modelleri.

Geçtiğimiz sene Nexus  modellerinden2 ay sonra amiral gemisi telefonlarına güncellemeveren LG tarafından bu sene için de aynı hızda bir güncelleme yayınlanması bekleniyor.

Şu an için LG de güncelleme alacak cihazların listesini yayınlamış değil. Ancal LG G5, LG G4, LG V10 gibi modellerin Android 7.0 Nougat  güncellemesini ilk olarak alacak LG cihazları arasında yer alıyor.

Bir önceki güncelleme olan Marshmallow güncellemesini eski cihazlarıiçin bile sunan Sony de henüz cihaz listesi sunmuş değil.

Sony Xperia Z3'ün Android 7.0 için güncelleme alacağını düşünüldüğü zaman 2 yıl önceye kadar satışa sunduğu Sony cihazların yeni güncellemeyi alabileceği söylenebilir.

Huawei tarafında ise Nexus 6P dışında güncellemeyi alacak ilk cihaz Huawei P9 ile Huawei P9 Plus olacak.

Huawei Mate 8 ve Huawei P8 modellerinin de bu sürüme yükseltileceği söylenilebilir.

Güncelleme konusunda iyi geri bildirimler alan bir diğer firma da Motorola. Motorola'nın yeni güncellemeyi alacak cihazları ise Moto G4 Plus, Moto G4, Moto Z, Moto X Force, Moto X Play, Moto X Style, Moto G Turbo olarak belirlendi.

ASUS cihazlarda şu an için hangi cihazların yeni güncellemeyi alacağı belli değil ancak tabiki ilk olarak güncelleme verilmesi beklenen modeli Zenfone 3 ailesi.

Bu modeller ASUS Zenfone 3, ASUS Zenfone 3 Deluxe, ASUS Zenfone 3 Laser, ASUS Zenfone 3 Max ve Zenfone 3 Ultra Nougat güncellemesi alacak ilk telefonlar.

Bu cihazların ardından Zenfone 2 ve bu serinin versiyonları da yeni Android sürümüne yükseltilmesi bekleniyor.

Berkay Eke/

Kaynak: Technosfer

Son Dakika Teknoloji Android Nougat Alacak Cihazlar Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement