Ankara Çayı'nda Kayıp 2 Tarım İşçi Aranıyor - Son Dakika
Güncel

Ankara Çayı'nda Kayıp 2 Tarım İşçi Aranıyor

Ankara Çayı\'nda Kayıp 2 Tarım İşçi Aranıyor

Ankara'nın Polatlı İlçesi'ne 35 kilometre uzaklıktaki Müslüm Köyü'nde Ankara Çayı üzerindeki tahta köprü, mevsimlik tarım işçi grubu geçtiği sırada çöktü.

31.05.2011 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Polatlı İlçesi'ne 35 kilometre uzaklıktaki Müslüm Köyü'nde Ankara Çayı üzerindeki tahta köprü, mevsimlik tarım işçi grubu geçtiği sırada çöktü. Akıntıya kapılan 4 kişiden biri yüzerek kurtulurken, 3 kişi ise kayboldu. Mevsimlik işçilerden birisinin cesedi bulunurken, kaybolan 2 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Tarlada çalışmak üzere Güneydoğu illerinden gelen mevsimlik işçiler, Ankara Çayı üzerinde yolu kısaltmak için derme- çatma tahta köprü yaptı. İşçiler, dün saat 17. 00 sıralarında kendilerinin yaptığı köprüden geçerken, tahta köprü ağırlığı taşıyamayarak çöktü. Bu sırada köprünün üzerinde bulunan 4 işçi çay sularına düştü. İşçilerden Adil Karaçay yüzerek kıyıya ulaşırken, 3'ü akıntıya kapılıp gözden kayboldu. Arama çalışmalarında 45 yaşında Medine İnançsız'ın cesedine ulaşıldı. 12 yaşındaki Derya Çelik ile bir ay sonra askere gidecek olan 20 yaşındaki Mehmet Karaçay'ı arama çalışmalarından ise sonuç alınamadı. Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin olay yerinde inceleme yaptı. Ölen işçilerin yakınları sinir krizleri geçirdi. Geçitten düşen Adil Karaçay, tahta geçitin kendilerini taşımadığını söyledi. Karaçay, 200 metre sürüklendikten sonra bir dala tutunarak çıktığını, diğerlerinden haber alamadığını söyledi.

Dün gece olay yerine gelen Ankara Sivil Savunma ile polis dalgıç ekipleri, bölgede incelemeler yaptı. Ancak olumsuz hava koşulları arama kurtarma çalışmalarına fırsat vermedi. Dalgıç ekipleri, bugün sabah saatlerinde yine olay yerine gelerek botla Ankara Çayı'nda arama yaptı. Tahta geçidin kırıldığı noktada yapılan aramalarda, kayıp 12 yaşındaki Derya Çelik ile 20 yaşındaki Mehmet Karaçay'a ulaşılamadı. Ekipler, Ankara Çayı'nın 15 kilometrelik hattında arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

Bu arada Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, olay yerinde bugün de inceleme yaptı. Mevsimlik işçilerden oluşan yaklaşık 300 kişi de Ankara Çayı kenarında arama kurtarma çalışmalarını izledi. Meraklı bekleyiş gün boyu sürdü. Kayıpların akrabaları ise zaman zaman tepkilerini dile getirdi. Tahta geçidin suyun altından çıkarılması için bölgeye bir vinç gönderildi, ayrıca takviye ekip olarak jandarma kurtarma görevlileri de olay yerine geldi.

Tahta geçitten geçerken suya düşen ve sağ olarak kurtulan Adil Karaçay ise olayı şöyle anlattı:

"Bu geçidi karşıdan karşıya geçmek için kullanıyorduk. Ağırlığımızı taşıyamadı ve aniden suya düştük. Ben yaklaşık 200 metre kadar sürüklendim, yüzme bildiğim için bir dala tutunmayı başardım ve dışarı çıktım. Diğerlerini ise göremedim. "

Ankara Çayı etrafında bulunan tarlalarda çapa yapan işçiler, geçit olarak kullanılmak üzere sağlıklı bir köprünün yapılmasını da istediler.

SİYASİLER DE OLAY YERİNDE

Arama çalışmalarının yapıldığı bölgede toplanan kalabalık, ekiplerin geç gelmesine tepki gösterdi. İşçilerin yakınları, olayın pazartesi saat 17. 00'de gerçekleştiğini, arama çalışmalarının ise bugün saat 10. 30'da başladığını öne sürdü. Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin ise olay gecesi arama çalışmalarının yapılmasının mümkün olmadığını, ancak sabah 09. 00 itibarıyla ekiplerin olay yerine intikal ettiğini ve 15 kilometrelik bir hatta arama çalışmalarının yapıldığını söyledi. Kaymakam Bilgin, aileleri teselli etti.

Olay yerine giden siyasiler durum hakkında bilgi aldı. Polatlı Belediye Başkanı AK Parti'li Yakup Çelik, MHP Polatlı İlçe Başkanı Mürsel Yıldızkaya ile partinin yönetim kurulu üyeleri, BDP İlçe Başkanı Gülsen Kılınç da olay yerine geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Müsteşar Yardımcısı Ahmet Zahderoğulları, Ankara Vali Yardımcısı Şentürk Uzun da olay yerinde incelemeler yaptı.

BELEDİYE YEMEK VERDİ

Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, olayın meydana geldiği Müslüm Köyü'nde tarım işçilerinin kaldığı çadırlara yiyecek servisi yaptı. Cesedi çıkarılan Medine İnançsız ile hayatlarından umut kesilen Derya Çelik ve Mehmet Karaçay'ın yakınlarından fenalaşanları belediye araçları ile hastaneye götürdü. Başkan Çelik, işçilerin iaşesini karşılamak için belediye olarak seferber olduklarını söyledi. - Ankara/ Polatli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara Çayı'nda Kayıp 2 Tarım İşçi Aranıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement