Ankara'da Düşen Askeri Helikopter - Son Dakika
Yerel

Ankara'da Düşen Askeri Helikopter

Ankara'daki Askeri Helikopter Kazasında Şehit Olan Üsteğmen Fikri Dilsiz'in Mersin'deki Baba Ocağında Yas Var

11.01.2011 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'daki askeri helikopter kazasında şehit olan Üsteğmen Fikri Dilsiz'in Mersin'deki baba ocağında yas var.

Alınan bilgiye göre, Üsteğmen Dilsiz'in Mersin'deki ailesine acı haberi, İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri sabah saatlerinde ulaştırdı. Aile, daha sonra askeri yetkililer tarafından hava yoluyla Ankara'ya götürüldü. Akşam saatlerinde kente gelmesi beklenen şehidin naaşı, bu gece Mersin Devlet Hastanesi Morgu'nda kalacak ve yarın Muğdat Camisi'nde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.

Nusratiye Mahallesi'ndeki baba ocağının ön cephesine Türk bayrağı asıldı. Evde, taziyeleri ise şehidin anneannesi Ayşe Fatma Oturan ve amcası Ali Dilsiz kabul ediyor. Anneanne Oturan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, torunu ile son olarak yılbaşında görüştüklerini belirterek, şehidin İzmir'de görev yaptığını söyledi.

Torununun, İzmir'deki görevi sırasında eğitim amacıyla Ankara'ya geçici görevle gönderildiğini anlatan Oturan, '5 ay önce Ankara'ya gitmişti. Şubat ayında da görevini tamamlayıp tekrar İzmir'e dönecekti' dedi. Torununun bekar olduğunu anlatan Oturan, 'Muradına eremeden öldü' şeklinde feryat etti. Gözyaşlarına hakim olamayan Oturan, gelen misafirleri ise 'keşke düğününe gelseydiniz' diyerek karşılarken, 'Bu nasıl oldu anlamadım. Erken düğün oldu. Herkes düğününe gelecekti. Neden erken geldiniz. Genç yaşta öldün yavrum' diye ağıt yaktı.

Amca Ali Dilsiz ise dün gece kazayla ilgili haberleri izleyemediklerini, acı haberi sabah saatlerinde kardeşinden aldığını söyledi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait UH-1 tipi helikopter, eğitim uçuşu sırasında Ankara'nın Tuluntaş köyü yakınlarında düşmüş, kazada 5 pilot şehit olmuştu. (KRM-MUT-İC) - MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ankara'da Düşen Askeri Helikopter - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement