Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika
Güncel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (6)

Foto.ISPARTA'da, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Süleyman Demirel Üniversitesi işbirliğinde 'Mermer ve Taş Ocakları Rehabilitasyonu' çalıştayı yapılacak.

11.06.2013 15:12

Foto: Mustafa Köse

===

Mermer ve taş ocakları çalıştayı düzenlenecek

ISPARTA'da, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Süleyman Demirel Üniversitesi işbirliğinde 'Mermer ve Taş Ocakları Rehabilitasyonu' çalıştayı yapılacak. Barida Hotel'de 17-18 Haziran günlerinde düzenlenecek çalıştayda çalışma grupları fikir alışverişinde bulunacak. Çalıştay Düzenleme Kurulu üyesi Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, çalıştayla ilgili bilgi verdi.

Yılmaztürk, amaçlarının Isparta, Burdur ve Antalya üçgenindeki mermer ve taş ocaklarının faaliyetleri esnasında ve sonrasında çevresel, sosyal ve ekonomik olumsuz etkilerin en aza indirilmesini veya ortadan kaldırılmasını sağlayacak, aynı zamanda sektörün karlılığını ve rekabet edebilirliğini artıracak uygun yeniden kazandırma seçeneklerini ele almak olduğunu söyledi.

Yılmaztürk, bu alanlar için en uygun geri kazanım biçimlerini, ilgili disiplinleri ve tüm paydaşları bir araya getirerek geniş bir platformda tartışmak ve geleceğe yönelik bu alanların rehabilitasyonu konusunda yasal, planlama ve tasarım projeleri ile uygulama ve yönetim süreçlerinde bir yol haritası ortaya çıkarmak istediklerini kaydetti.

Çalıştaydaki oturumları ODTÜ Maden Mühendisliğinden Prof. Dr. Şebnem Düzgün, Akdeniz Üniversitesi Peyzaj Mimarlığından Prof. Dr. Nevin Akpınar, İstanbul üniversitesi Orman Mühendisliğinden emekli Prof. Dr. Doğan Kantarcı ve Süleyman Demirel Üniversitesi Maden Mühendisliğinden Prof. Dr. Hüseyin Yavuz yönetecek.

Mesut MADAN/BURDUR, Louisiana eyaletinin en büyük şehri olan New Orleans'ta ve Colarado'daki tatil merkezi Aspen'de çekimler yaptık" diye konuştu.

Saffet YENİGÜN/KEMER,

Foto: Tema gönüllülerinden foto

===

Çalış'ta uçurtma şenliği

FETHİYE Belediyesi ile Yunus Nadi İlkokulu işbirliğinde 13'üncüsü düzenlenen Uçurtma Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu. Çalış Plajı'nda düzenlenen şenliğe yaklaşık 250 çocuk katıldı. Fethiye Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürü Server Hatice Kavak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çevre Koruma Haftası kapsamında ilçedeki okulların katılımıyla uçurtma şenliği düzenlediklerini söyledi.

Toplumda çevre bilincini oluşturmak için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini kaydeden Kavak, "Öğrencilere de küçük yaşlarda bu bilinci yerleştirmek amacıyla uçurtma şenliği gibi zevkli etkinliklerle onları eğlendiriyoruz. Çocuklar aileleri ile birlikte güzel bir gün geçiriyor" dedi.

Yunus Nadi İlkokulu Müdürü Murat Öncü ise uçurtma şenliğini 2 yıldan bu yana Fethiye Belediyesi'nin destekleriyle gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Etkinliğin öğrencilerde çevre bilincini geliştirme açısından önemli olduğuna değinen Öncü, şenliğin okulun son günlerinde öğrencilere de moral olduğunu ifade etti.

FETHİYE, başkanlığı seçimine aday olduğunu açıkladı. Aydoğan, düzenlediği basın toplantısında KUTSO'da göreve geldiklerinde İzleyecekleri program ve faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Bölgenin sosyo ekonomik durumunu bizzat içinde yaşayarak bilen biri olarak mevcut yapıda değişimin gerekli olduğunu ve bunun için KUTSO'da yönetime aday olduklarını belirten Aydoğan, "Herkesi kucaklayarak geniş bir katılıma imkan veren, sessiz kalanlara ses veren, üreten, tartışan, yardım eden, hesabını şeffaf bir şekilde verebilen bir KUTSO olmak için yola çıktık" dedi.

Göreve gelmeleri halinde KUTSO'nun bölgede faaliyet gösteren şirketlerin büyüme ve gelişiminde itici bir güç olarak aktif görev yapması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirten Aydoğan, profesyonel bir ekip ve anlayış ile bu göreve talip olduklarını, yapacakları işlerle ilgili stratejik planlarının hazır olduğunu dile getirdi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA,

Foto: Asfalta yazılan yazının fotoğrafı, Ümit Aykın'ın fotoğrafı, Kaza yerinden arşiv fotoğraf

===

Bahçeşehir Koleji'nde tablet dönemi

BAHÇEŞEHİR Koleji'nin Apple'ın destekleriyle hayata geçirdiği 'Dijital Dünya Okulu Projesi' Alanya'da tanıtıldı. Bahçeşehir Koleji'nde 1 ve 5'inci sınıflarda uygulanacak proje hakkında Red Tower Restoran'da düzenlenen basın toplantısında bilgi verildi. Alanya Bahçeşehir Koleji Müdürü Burcu Baba, öğrencilerin tablet bilgisayarla derse katılacaklarını söyledi.

Dijital Dünya Okulu kavramının çok sık gündeme geleceği için kendilerinin bu sisteme göre hazırladıklarını kaydeden Baba, " Kolejimizin 1 ve 5'inci sınıf öğrencileri ve öğrenmeleri Ipad kullanacak. Alanya'da yaklaşık 150 öğrencimizle bu sisteme geçiş yapacağız" dedi.

Bahçeşehir Kolejleri Eğitim Öğretim Direktörü Fatih Karadağlı ise dünyada eğitim modelinin değiştiğini belirterek eğitim sektöründeki teknolojinin önemine dikkati çekti. Öğrencilerin becerilerini artırmak ve geleceğe hazırlamak için farklı projeler üzerinde çalıştıklarını vurgulayan Karadağlı, "Apple'ın destekleriyle hazırladığımız Dijital Dünya Okulu Eğitim Projesi ile dünya ile yarışabilecek bir model oluşturduk. Bahçeşehir Koleji'ndeki 15 bin öğrenci bu sistemi kullanacak" dedi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Tanıtımdan foto - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement