Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin AB Projesi Kabul Edildi - Son Dakika
Yerel

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin AB Projesi Kabul Edildi

(AB) İlişkileri ve Proje Şube Müdürlüğü'nce yürütülen AB Gençlik Programı Eylem 1.2 Gençlik Girişimi projeleri kapsamında hazırlanan "Ruhun Görsel Müziği."

03.08.2012 12:26

Antalya Büyükşehir Belediyesi Avrupa Birliği

(AB) İlişkileri ve Proje Şube Müdürlüğü'nce yürütülen AB Gençlik Programı Eylem 1.2 Gençlik Girişimi projeleri kapsamında hazırlanan "Ruhun Görsel Müziği: Ebru" adlı proje kabul edildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Antalya Gönüllüleri Derneği ile ortak yürütülecek projenin Antalya'nın en çok göç alan Kepez ilçesinde yaşayan 18-30 yaş arasındaki 50 genç kadına yönelik olacağı belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı'nda çalışan genç sağlıkçılar tarafından hayata geçirilecek projeyle tarihte çok eski zamana dayanan ebru sanatının bir terapi yöntemi olarak kişilere ve hayatlarına etkilerini ortaya koymak, bu yolla sanat-sağlık ilişkisinin irdelenmesinin amaçlandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Projede alan çalışmalarıyla kadınlara ulaşılacak, yaratıcı drama teknikleri ve birebir görüşmelerle uzmanlar gözetiminde psikanaliz testleri uygulanacak. Ebru çalışmasıyla kadınların yaşanmışlıkları, düşünceleri, hayalleri ebru teknesinde birer şekle dönüşecek ve tekrar uzmanlar gözetiminde yapılacak olan psikanaliz testleriyle ebrunun kişiler üzerindeki olumlu etkisi ölçülecek. Yapılan eserler kurs sonunda "Ruhun Görsel Müziği: Ebru" sergisinde dergilenecek."

Muhabir: Şamil Kahveci

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin AB Projesi Kabul Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement