Antalya'da Taksicilerin Durak Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Taksicilerin Durak Tepkisi

Antalya\'da Taksicilerin Durak Tepkisi

Bir duraktaki taksi sayısının en az 10 olması kararı, taksiciler tarafından tepkiyle karşılandı.

25.04.2011 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 'bir duraktaki taksi sayısının en az 10 olması' yönündeki kararı, taksiciler tarafından tepkiyle karşılandı. 100'e yakın taksici, kararı protesto etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) aldığı, taksi durağı oluşturulabilmesi için duraktaki taksi sayısının en az 10 olması kararı, taksi şoförlerinin tepkisiyle karşılandı. Yaklaşık 100 taksi şoförü, sabah erken saatlerde araçlarıyla birlikte Antalya Şoförler Odası önünde toplandı. Taksi şoförleri adına açıklama yapan Serhat Çağlayan, UKOME ve Antalya Şoförler Odası ortaklığında gerçekleştirilen son düzenlemenin taksicilere sorulmadan karara bağlandığını belirterek, "Bizlere dayatılan uygulamanın tekrar gözden geçirilmesini ve yıllardır kendiliğinden oluşmuş durak sınırlarının bizlere tekrar verilmesini talep ediyoruz" dedi.

Taksi sayısı 10'dan az olan duraklarını kapatılarak bir başka durakla birleştirilmesini eleştiren 15 yıllık taksi şoförü Murat Öz de, "Bu düzenlemenin sonunda 3 araçlık olan duraklar, 10 araç olup 3 araca göre ailesini geçindirmeye çalışan gelir azalmasıyla karşı karşıya kalacak. Eğer uygulama devam ederse yarın aynı işten ekmeğimizi çıkardığımız arkadaşlarımızla kanlı bıçaklı hale geleceğiz" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

İTİRAZ YÜZDE 10

Antalya Şoförler Odası önünde toplanan taksiciler, daha sonra oda başkanı Mehmet Ali Alkan ile görüştü. Görüşmede bazı taksi şoförleri ile oda yöneticileri arasında yaşanan gerginlik, birkaç taksicinin araya girmesiyle tatlıya bağlandı. Antalya'da 285 taksi durağı bulunduğunu, yeni uygulama ile durak sayısının 200'e indiğini ve bunların 20'sinin itiraz ettiğini anlatan Mehmet Ali Alkan, "Her doğum sancılı olur. Yeni uygulama için yapılan itiraz yüzde 10'u bulmuyor. İnsanları yüzde 100 memnun etmek gibi bir şansımız yok" dedi.

AKAydın İLE GÖRÜŞTÜLER

Taksi şoförleri, Antalya Şoförler Odası'ndaki görüşmenin ardından konvoy halinde Antalya Büyükşehir Belediyesi önüne gitmek üzere hareket etti. Korna eşliğinde belediye binası önüne gelen yaklaşık 100 taksici, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın ile görüşmek istedi. Akaydın, taksicilerin kendi içlerinden seçtiği 5 kişilik heyeti makamında kabul ederek sorunlarını dinledi. Bu sırada dışarıda bekleyen grup ıslıklar eşliğinde 'Yaparsa Hoca yapar' sloganları attı. Bazı taksiciler ise dertlerini yoldan geçen turistlerle 'İngilizce' konuşarak paylaştı.

3 BİN 500 TAKSİ İLE EYLEM

Başkan Akaydın ile görüşen heyet, çıkışta konuşulanları diğer taksi şoförlerine aktardı. Mustafa Akaydın ile yaptıkları görüşme sonucunda destek sözü aldıklarını belirten grup sözcüsü Murat Öz, "Bir haftaya kadar dilekçelerimizle şoförler odasına kararın iptali için başvuruda bulunacağız. Bu sürede herhangi bir değişme olmazsa 3 bin 500 taksi ile Antalya'da eylem yapacağız" dedi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Taksicilerin Durak Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement