Arapgir Büyükşehir İle Daha Da Güzel Oldu - Son Dakika
Güncel

Arapgir Büyükşehir İle Daha Da Güzel Oldu

Arapgir Büyükşehir İle Daha Da Güzel Oldu

Malatya merkeze en uzak ilçelerden biri olan Arapgir'de de yol hizmetlerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Arapgirliler'in takdirini topluyor.

08.09.2015 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'nın 9000 kilometrelik yol ağından sorumlu olan ve bu sorumluluk çerçevesinde saha çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Büyükşehir Belediyesi yaptığı yol çalışmalarıyla, Malatya'nın bütün ilçelerinin cazibe merkezi haline dönüşmesini sağlıyor.

30 kilometre uzunluğundaki Bostancık, Günyüzü, Boğazlı grup yolunda bakım, onarım ve yama çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi, yolda asfalt serimine başladı. 10 kilometrelik bölümünde asfalt çalışması tamamlanan yol, ilçenin en önemli grup yollarından biri. 11 kilometre uzunluğundaki Bacalı, Kaynak, Kazanç grup yolunda da alt yapı çalışmalarını tamamlayan ekipler, yolu asfalta hazır hale getirdi.

Arapgir'in en önemli tarihi eserlerinin bulunduğu Çobanlı Mahallesinde de yol çalışmaları yapan ekipler 2 kilometrelik yolda serme, sıkıştırma işlemleri yapıyor. Büyükşehir Belediyesi Zorhop Mahallesinde de 1 kilometrelik yeni yol açma çalışmasını ise tamamladı.

Büyükşehir Belediyesinin büyük işlere imza attığını belirten Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Arapgir tarihinde bu denli kapsamlı bir yol çalışmasının olmadığını söyledi.

Cömertoğlu: Hummalı çalışmanın arkasından bir başarı öyküsü yazılıyor

Arapgir'in çok dağınık bir coğrafyası olduğunu ifade eden Cömertoğlu, "Arapgir büyük vadilerin arasında bir ilçe. Haliyle bu yapıdaki bir yerde yol yapmak çok zor. Yolların standardının yükseltilmesi, konforun artırılması program dahilinde gerçekleşmeye başladı. Arapgir'de sahada şuan 100'e yakın araç çalışıyor. Ciddi bir çalışma, iyi ekipler ve çok uyumlu bir koordinasyon var. Arapgir'in yüksek kesimlerinin olduğu Bacalı, Deregezen, Esikli, Kılıçlı, Kazanç ve o bölgedeki köylerin dokunulmadık yerleri kalmayacak. Yine birkaç yıldır sıkıntı çektiğimiz Yazılı, Alıçlı, Eski Arapgir yolunda da önümüzdeki hafta çalışmalara başlanacak.

Geçmiş yıllarda ulaşımın zor sağlandığı Bostancık grup yolunun geçen yıl asfaltlanmasıyla beraber çok önemli bir rahatlığa kavuştu. Bu sene oradaki arızalar tamir edilip bir kat daha atılıyor. Bu da çok büyük bir hizmet. Çünkü grup yolu olmanın ötesinde, önemli bir aks ortaya çıktı. O bölgedeki insanlar tekrar yatırım yapmaya başladılar. Tarhan, Taşdibek ve Şahuluşağı bölgesindeki köy bağlantı yollarının hepsi programda onların da temel malzemeleri serildi, serme-sıkıştırmaları yapıldı. Önümüzdeki hafta asfaltlama işlemleri yapılacak. Şehir dokusuyla buluşturulmak istenen bu bölgeler hem yatırımcıları hem de gurbetteki önemli insanları buraya çekmeye vesile olacak diye düşünüyorum. Minnettar olduğumuzu söylüyoruz.

Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır ve ekibine başarılar diliyorum. Çünkü hummalı çalışmanın arkasından bir başarı öyküsü yazılıyor. Yıllardır geçilmez, gidilmez, yaşanmaz, ben niye burada kaldım diye hayıflanan insanların artık iyi olduğu, şehrin her hangi bir mahallesinde oturur gibi kendi mahallemde dedemin, ecdadımın mülkünde oturuyorum, rahatlıkla gidebiliyorum diyor. Ben bu açıdan yol çalışmalarını çok önemsiyorum. Yol çalışmalarının bir ön açıcı olduğunu biliyorum. Yol, ulaşım, sağlık, turizm ve eğitim gibi satır başlarının arapgir de merkezileşmiş durumda, her anlamda çalışmalarımız devam ediyor. Bizim önümüzü açan bu yol çalışmaları bizi geleceğe taşıyacak en önemli unsur. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Arapgir Büyükşehir İle Daha Da Güzel Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement