'Argo' Yine Ezip Geçti - Son Dakika
Kültür Sanat

'Argo' Yine Ezip Geçti

\'Argo\' Yine Ezip Geçti

Amerikalı Yönetmenler Birliği Ödülleri sahiplerini buldu.

04.02.2013 10:30  Güncelleme: 10:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amerikalı Yönetmenler Birliği (DGA) ödülleri, Los Angeles'ta düzenlenen ödül töreniyle sahiplerini buldu. Bu yıl 65'incisi düzenlenen ödül töreninde en büyük ödül, İran'daki 6 Amerikan vatandaşını kurtarmak için CIA'in düzenlediği operasyonu konu alan "Argo" filminin oldu.

ARGO OSCAR'A 7 DALDA ADAY

Altın Küre'de "En İyi Film" ile "En İyi Yönetmen", Hollywood Sinema Oyuncuları Birliği (SAG) "En İyi Oyuncu Kadrosu" ve Amerikalı Yapımcılar Birliği'nin (PGA) "En İyi Film" ödüllerini de kazanan film ayrıca Oscar'a en iyi film dahil olmak üzere 7 dalda aday.

Filmin yönetmeni ve başrol oyuncusu Ben Affleck "Bu ödülün, beni gerçek bir yönetmen yapmadığını biliyorum; ama bugün burada olmak, doğru yolda ilerlediğimi gösteriyor" şeklinde konuştu.

İKİ OSCARLI USTA YÖNETMEN FORMAN...

Gecede "One Flew Over the Cuckoo's Nest (Guguk Kuşu)" ve "Amadeus" gibi unutulmaz filmlere imza atan ve iki kez En İyi Yönetmen Oscarı'na layık görülen efsanevi yönetmen Milos Forman'a da "Yaşam Boyu Başarı" ödülü verildi. Forman rahatsızlığı nedeniyle ödül törenine katılmadı.

RODRİGUEZ'İN İNTİHARA GİDİŞ HİKAYESİ

"En İyi Belgesel" ödülü, 1970'lerin ünlü şarkıcısı Rodriguez'i konu alan "Searching for Sugar Man" filmiyle Malik Bendjelloul'a verildi. Belgesel Asıl adı Sixto Diaz Rodrigez olan 70'lerin ünlü müzisyeninin intihara gidiş hikâyesini fondaki toplumsal gelişmelerle veriyor.

2008 yılındaki başkan yardımcılığı seçiminde Sarah Palin'in verdiği mücadeleyi konu alan "Game Change", Jay Roach'a "En İyi Yönetmen - Minidizi/TV Filmi" ödülünü getirdi.

'BREAKİNG BAD' ÖDÜL GETİRDİ

Komedi dalında "En İyi Yönetmen" ödülü 20'li yaşlardaki bir grup kadının yaşamlarını anlatan "Girls" dizisiyle Lena Dunham'a, drama dalında "En İyi Yönetmen" ödülü ise "Breaking Bad" ile Rian Johnson'a verildi.

"En İyi Realite Şov" ödülü, "Master Chef"in yönetmeni Brian Smith'e giderken, "Let It Shine"ın yönetmeni Paul Hoen, geceden "En Eyi Çocuk Programı" ödülü ile ayrıldı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Kültür Sanat 'Argo' Yine Ezip Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement