Arjantin'deki Helikopter Kazası - Son Dakika
Güncel

Arjantin'deki Helikopter Kazası

Arjantin'de geçen hafta meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybeden üç Fransız sporcunun cenazelerini taşıyan uçak Fransa'ya indi.

22.03.2015 17:36

Arjantin'de geçen hafta meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybeden üç Fransız sporcunun cenazelerini taşıyan uçak Fransa'ya indi.

Fransız televizyon kanalı TF1 için hazırlanan "Dropped" adlı televizyon şovunun Arjantin'deki çekimi sırasında meydana gelen helikopter kazasında ölen üç Fransız sporcu Florence Arthaud, Camille Muffat ve Alexis Vastine'nin cenazeleri başkent Paris yakınlarındaki Charles de Gaulle Havalimanı'na getirildi.

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'in bin 170 kilometre kuzeybatısında Villa Castelli bölgesinde yapılan televizyon şovunun çekimleri sırasında iki helikopterin çarpışması sonucu 10 Mart'ta meydana gelen kazada helikopterlerde bulunan 10 kişiden kurtulan olmamıştı. Kazada üçü sporcu sekiz Fransız vatandaşı ve iki Arjantinli pilot hayatını kaybetmişti.

Kazada yaşamını yitiren 28 yaşındaki boksör Alexis Vastine, 2008 yılında Pekin Olimpiyat Oyunları'nda bronz madalya kazanmıştı. Vastine'nin en büyük hayalinin gelecek yıl Rio'da yapılacak Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanmak olduğu biliniyordu.

Ölümüyle Fransa'yı yasa boğan diğer sporcu 57 yaşındaki Florence Arthaud da dünyanın en iyi yelkencileri arasında yer alıyordu. Arthaud, dünyanın en zorlu yelken yarışları arasında kabul edilen Route de Rhum'u 1990 yılında kazanmıştı. Ünlü yelkenci 2009 yılında da "Özgürlüğün Rüzgarı" isimli otobiyografisini yayımlamıştı.

Kazada hayatını kaybeden 25 yaşındaki Camille Muffat, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda 400 metre serbest yüzme rekoru kırarak altın madalya kazanmıştı. Fransa'nın en gözde sporcularından Muffat, tek bir olimpiyat oyununda üç madalya birden kazanan üç Fransız sporcu arasında yer alıyordu. Muffat aynı zamanda 2013 yılında Fransız nişanı Legion d'Honneur'e layık görülmüştü.

Dropped'un formatına göre, dörder kişilik iki ayrı grupta yarışan sporcular, gözleri bağlı şekilde, su ve yiyeceğin olmadığı zorlu bir coğrafyaya bırakılıyor ve 72 saat boyunca hayatta kalmaya çalışıyor. Kadrosu henüz birkaç hafta önce belli olan programın birkaç ay sonra yayınlanması bekleniyordu.

Programın kadrosunda üç ünlü sporcunun yanı sıra yüzücü Alain Bernard, bisikletçi Jeannie Longo, futbolcu Sylvain Wiltord, snowboardcu Anne-Flore Marxer ve patenci Philippe Candeloro da yer alıyordu. Bu beş sporcu kaza sırasında helikopterlerde değildi.

Helikopterlerde üç sporcu ve iki Arjantinli pilotun yanı sıra yayın ekibinde yer alan beş kişi bulunuyordu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arjantin'deki Helikopter Kazası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement