Artvin Doğu Karadeniz'de Kar Esareti - Son Dakika
Güncel

Artvin Doğu Karadeniz'de Kar Esareti

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde etkisini gösteren soğukla birlikte başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

24.11.2017 11:42

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde etkisini gösteren soğukla birlikte başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Trabzon'un Tonya ilçesinde etkili olan kar yağışı, özellikle hayvancılıkla uğraşan vatandaşları zor durumda bıraktı. Kar kalınlığının 60 santimetreye ulaştığı Rize'de kapanan 15 köy yolunu açma çalışması başlatıldı. Artvin'in Cankurtaran geçitinde de kışa hazırlıksız yakalanan bazı araç sürücüleri yolda kalırken, kentte 42 köy yolu da ulaşıma kapandı. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin altına inmesinin ardından Doğu Karadeniz'de hava kendisini kara bıraktı. Bölgede yaşanan kar yağışı, yaşamı da etkiledi. Trabzon'un Tonya ilçesinde etkili olan kar yağışı, özellikle hayvancılıkla uğraşan vatandaşları zor durumda bıraktı. Gece boyunca aralıksız yağan karın kalınlığı ilçeye bağlı birçok mahallelerde 40 santimetreyi buldu. İlçede hayvancılıkla uğraşan 17 yaşındaki Ramazan Erdoğan, koyunlarını doyurabilmek için çimenlerin üzerinde biriken karı kürekle açıyor ardında da koyunlarının otlamasını sağlıyor. Koyunlarının karnını doyurmak için doğayla mücadele veren Erdoğan 'Kışa hazırlıksız yakalandık. Koyunların yiyeceği yeterli değil. Ben de çimenleri açıp koyunları otlatıyorum. Biz koyunlarımızı çok seviyoruz. Önce onların doyması bizim için önemli dedi.

ARTVİN'DE ARAÇLAR YOLDA KALDI

Artvin'de etkili olan kar yağışı nedeniyle Hopa- Borçka ilçeleri arasındaki 690 rakımlı Cankurtaran Geçidinde kara hazırlıksız yakalanan birçok araç yolda kaldı. Özellikle zincir kullanmayan TIR'ların yolda kalmasıyla trafikte aksamlar yaşandı. Yolda kalan araçlar Karayolları ekipleri yardımıyla yol kenarına çekildi. Yoldaki bazı sürücüler de kendi imkanlarıyla araçlarına zincir takarak yollarına devam etti. Kış şartlarında araba sürmeyi göze almayan birçok sürücüde ise yol kenarına park ederek yolun daha güvenli hale gelmesini bekledi. Bölgede yetkililer kar temizleme çalışması başlatırken, buzlanmanın önüne geçmek için ise gerekli önlemleri aldı. Yağış dolayısıyla kentte 42 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

ÇEKİCİLERE GÜN DOĞDU

Bölgede etkili olan kar yağışı çekicilik yapan bazı vatandaşlara da olumlu yansıdı. Çevrede araç çekme hizmeti veren ve gece boyu yolda bekleyen birçok kişi istifade ettikleri durumdan maddi kazanç sağladı. Yolda kalarak aracına zincir takan 15 yıllık TIR şoförü Maksut Belli yıllardır kış mevsiminde bölgede benzer sıkıntıları yaşadığını ifade ederek, 'Cankurtaran'da çok çileli bir gece geçiriyoruz. Artık tünelin açılmasını istiyoruz. Bu çilenin sona ermesini istiyoruzö diye konuştu.

15 KÖY YOLU KAPANDI

Rize'nin yüksek kesimleri de etkiki olan soğunun ardından kara büründü. Etkili olan yağışlarla birlikte 15 köy yolu kapandı. Kapanan yolları açmak için bölgede çalışma başlatıldı. Kar yağışıyla özellikle Ayder Yaylası'nda ise kar kalınlığı 60 santimetreyi buldu.

Artvin Doğu Karadeniz\'de Kar Esareti
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Artvin Doğu Karadeniz'de Kar Esareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement