Avm'ye Giren Ender, 24.5 Milyon Dolar Mağaza Yatırımı ile 300 İstihdam Sağlayacak - Son Dakika
Son Dakika Logo

Avm'ye Giren Ender, 24.5 Milyon Dolar Mağaza Yatırımı ile 300 İstihdam Sağlayacak

07.11.2009 14:10

Sokak Mağazacılığı ile Tanınan Ender Mağazaları da Avm 'Ye Girdi. İlk Avm Mağazasını Denizli'deki Teras Park Alışveriş Merkezi'nde Açan Ender, 2010'da İse 5 Avm, 2 Sokak Mağazası Açacak. Bunun İçin 24.5 Milyon Dolar Yatırım Yapacak ve 300 Kişiye İstihdam Sağlayacak.

Sokak mağazacılığı ile tanınan Ender Mağazaları da AVM 'ye girdi. İlk AVM mağazasını Denizli'deki Teras Park Alışveriş Merkezi'nde açan Ender, 2010'da ise 5 AVM, 2 sokak mağazası açacak. Bunun için 24.5 milyon dolar yatırım yapacak ve 300 kişiye istihdam sağlayacak.

Denizli Teras Park Alışveriş Merkezi'ndeki Ender Mağazası'nın açılışında konuşan Ender Mağazaları Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Gizer, Türkiye çapında 21 mağazaya ulaştıklarını söyleyerek, ilk kez AVM'ye Denizli'de girdiklerini açıkladı. AVM mağazacılığına, modayı daha yakından takip edebilmek için adım attıklarını kaydeden Gizer, "Böylece, büyük alışveriş merkezlerine gelen müşterileri de yakalamış olacağız" dedi.

-ORTA DİREĞİN GRUBUYUZ, 1 MİLYON SADIK MÜŞTERİMİZ VAR-

Denizli'de açılan mağazada 200 markanın satıldığını söyleyen Gizer, fiyatların yüzde 70 oranında erişilebilir düzeyde olduğunu ifade ederek, "Biz orta direğin grubuyuz" dedi. Ender'in 400 bini Adana'da, 300 bini İstanbul'da olmak üzere toplam 1 milyon sadık müşterisi bulunduğuna dikkat çeken Gizer, bu rakamı daha da artırmak istediklerini kaydetti. Sadık müşteri sayısına nasıl ulaştıklarını da anlatan Gizer, "Çalışanlarımıza, "sizin paranızı biz değil müşteri ödüyor" yaklaşımı ile iş yapmalarını öneriyoruz. Ayrıca, Ender Kart ile çalıştığımız 200 marka için müşterilerimize 8 taksit olanağını sunuyoruz" diye konuştu.

Ender Mağazalarının, farklı sektöre girmeyi düşünmediğini, çok katlı mağazacılıkta yola devam etmek istediklerinin altını çizen Gizer, 2010 yılında 7 mağaza daha açacaklarını söyledi. Bu mağazaların sadece 2 tanesinin sokak mağazası olacağını açıklayan Gizer, geriye kalan 5 mağazasının İstanbul, Bursa, İzmir ve Isparta'daki AVM'lerde olacağını bildirdi. AVM'lerde bir mağaza yatırımının yaklaşık 2.5 milyon dolara mal olduğu bilgisini veren Gizer, bir sokak mağazasının ise yaklaşık 6 milyon dolar yatırım gerektirdiğini belirterek, "Toplam 7 mağaza için 24.5 milyon dolar yatırım yapacağız. Bu mağazalarla birlikte 300 kişiyi istihdam sağlanacak" bilgisini verdi.

-GÖZÜNÜ YURT DIŞINA ÇEVİRDİ, 2009'DA CİRO HEDEFİ 110 MİLYON DOLAR-

Ender Mağazaları olarak 2015'de 50 mağaza sayısına ulaşmak istediklerini söyleyen Gizer, bu rakamı yakaladıklarında ise hedeflerinin, yurtdışında mağaza açmak olduğunu kaydetti. Gizer, "İlk olarak Doğu Avrupa ülkeleri ile Bulgaristan, Slovakya, Azerbaycan'da mağaza açmayı düşünüyoruz" dedi. Ciro hedefleri hakkında da bilgi veren Gizer, 2008'de 100 milyon dolar ciro yaptıklarını, 2009 yılında bu rakamı, yüzde 5 büyüme ile 110 milyon dolara çıkartacaklarını açıkladı. (ANKA)

(HMD/BÜN)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Avm'ye Giren Ender, 24.5 Milyon Dolar Mağaza Yatırımı ile 300 İstihdam Sağlayacak - Son Dakika


Advertisement