Avustralya Dışişleri Bakanı Carr'dan Margaret Thatcher'a Irkçı İması - Son Dakika
Dünya

Avustralya Dışişleri Bakanı Carr'dan Margaret Thatcher'a Irkçı İması

Avustralya Dışişleri Bakanı Carr\'dan Margaret Thatcher\'a Irkçı İması

Avustralya Dışişleri Bakanı Bob Carr'in geçtiğimiz gün hayatını kaybeden 'Demir Leydi' lakaplı İngiltere eski Başbakanı Margaret Thatcher ile ilgili anlattığı bir anısı ülkede oldukça ses getirdi.

10.04.2013 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avustralya Dışişleri Bakanı Bob Carr'in geçtiğimiz gün hayatını kaybeden 'Demir Leydi' lakaplı İngiltere eski Başbakanı Margaret Thatcher ile ilgili anlattığı bir anısı ülkede oldukça ses getirdi. Carr, Thetcher'ın bir davet sırasında kendisine Avustralya'ya göç eden Asyalılar konusunda dikkatli olması gerektiğini ve göçler bu şekilde devam ederse Asyalı nüfusunun Avrupalı nüfusunu geçeceğini söylediğini ifade etti.

Thatcher'in emekliliği sırasında bir davette bir araya geldiklerini belirten Avustralya Dışişleri Bakanı Bob Carr, bu davet sırasında 'Demir Leydi'nin Avustralya'ya göç eden Asyalı nüfus konusunda kendisini uyardığını söyledi. Açıklamalarını Avustralya kaynaklı ABC televizyonunda katıldığı bir programda yapan Carr, "Eğer ülkemize daha fazla Asyalı göçüne izin verirsek bir müddet sonra yerli Avrupalı halkın Asyalılar tarafından devralındığını göreceğimizi söyledi" şeklinde konuştu.

Thatcher'in kendisine söylediği bu söz karşısında oldukça şaşırdığını ifade eden Carr, ani şaşkınlığının neticesinde o anda 'Demir Leydi'ye verecek uygun bir cevap bulamadığını da belirtti. Eşinin Malezya doğumlu olduğunun ve Avustralya'ya daha sonra göç ettiğinin altını çizen Carr, Thatcher'in bu 'ırkçı' davranışı esnasında eşinin de ikilinin yakınlarında olduğunu fakat bu diyaloğu işitmediğini belirtti. Her şeye rağmen Margaret Thatcher'in siyasi liderliğindeki cesaretine saygı duyduğunu vurgulayan Bob Carr, açıklamasında 'Demir Leydi'nin Winston Churchill'den beri ülkedeki en büyük siyasi figür olduğunu da sözlerine ekledi.

Geçtiğimiz gün geçirdiği felç sonrası hayata gözlerini yuman İngiltere'nin 'Demir Leydi' lakaplı ilk ve tek kadın başbakanı Margaret Thatcher, 17 Nisan Çarşamba günü Londra'daki Aziz Paul Katedrali'nde düzenlenecek askeri törenin ardından toprağa verilecek. - CANBERRA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Avustralya Dışişleri Bakanı Carr'dan Margaret Thatcher'a Irkçı İması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement