Avusturya'nın İzmir Fahri Konsolosluğunun Yeni Ofisi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Avusturya'nın İzmir Fahri Konsolosluğunun Yeni Ofisi Açıldı

Avusturya'nın İzmir Fahri Konsolosluğunun yeni ofisi açıldı.

09.09.2011 20:40

Avusturya'nın İzmir Fahri Konsolosluğunun yeni ofisi açıldı.

Avukat Mustafa Ülkü Caner tarafından yürütülen Avusturya'nın İzmir Fahri Konsolosluğu, Gündoğdu Meydanı'ndaki yeni ofisine taşındı.

Yeni ofisin açılışına, CHP İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu, İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Heidemaria Gürer, Viyana Eyaleti Şehircilik Bakanı Michael Ludwig ile Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve çok sayıda davetli katıldı.

Büyükelçi Gürer, açılışta yaptığı konuşmada, Avusturya'nın Türkiye'de 10 fahri konsoloslukla, Türkiye'de en fazla fahri konsolosa sahip ülke konumunda bulunduğunu belirtti.

Fahri konsoloslukların Avusturya vatandaşlarının en çok bulundukları ya da turist olarak ziyaret ettikleri yerler ile ekonomik ilişkilerin yoğun olduğu şehirlerde açıldığına işaret eden Gürer, İzmir'in de çok sayıda Avusturyalıların en çok ilgi gösterdiği ve ekonomik ilişkilerin bulunduğu şehirlerin başında yer aldığını ifade etti.

Avusturya'nın Viyana Eyaleti Şehircilik Bakanı Ludwig de İzmir'de çok sayıda Avusturya vatandaşının iş ilişkisi bulunduğunu, yine aynı şekilde çok sayıda İzmirli'nin de başta Viyana olmak üzere Avusturya ile ilişkisi olduğunu ifade ederek, fahri konsolosluğun bu noktada önemli işlev gördüğünü söyledi.

Avusturya'nın İzmir Fahri Konsolosu Caner ise 2007 yılından bu yana Avusturya'nın fahri konsolosluğunu üstlendiğini belirterek, Avusturya Hükümetinin kendisine duyduğu güvenden dolayı mutluluk duyduğunu kaydetti.

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Avusturya'nın İzmir Fahri Konsolosluğunun Yeni Ofisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement