Baksı Müzesi'nin 2014 Avrupa Konseyi Müze Ödülü'ne Layık Görülmesi - Son Dakika
Kültür Sanat

Baksı Müzesi'nin 2014 Avrupa Konseyi Müze Ödülü'ne Layık Görülmesi

Baksı Müzesi\'nin 2014 Avrupa Konseyi Müze Ödülü\'ne Layık Görülmesi

Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer: "Baksı Müzesi Bayburt'un turizm alanındaki geleceğine ve gelişimine yönelik süreçte çok daha güçlü bir şekilde varlığını hissettirecektir"

14.12.2013 16:16

Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer,  "Baksı Müzesi Bayburt'un turizm alanındaki geleceğine ve gelişimine yönelik süreçte çok daha güçlü bir şekilde varlığını hissettirecektir" dedi.

Ünlüer, yaptığı açıklamada, Baksı Müzesi'nin Avrupa Konseyi Parlementerler Meclisi tarafından 2014 yılı Avrupa Müze Ödülüne layık görülmesinden büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Baksı Müzesi'nin Prof. Dr. Hüsamettin Koçan'ın sıra dışı çabaları ile hayata geçirildiğini ifade eden Ünlüer, açıklamasında şunları kaydetti:

"Avrupa'nın en prestijli müze ödüllerinden biri olan ve Avrupa Konseyi Parlementerler Meclisi tarafından verilen Avrupa Konseyi Müze Ödülünü Baksı Müzesi'nin almış olmasından büyük mutluluk duydum. Bu ödül ulusal ve uluslararası alanda hem Baksı Müzesi'nin hem de şehrimizin tanınırlığına büyük ivme kazandıracaktır. Bundan böyle Baksı Müzesi Bayburt'un turizm alanındaki geleceğine ve gelişimine yönelik süreçte çok daha güçlü şekilde varlığını hissettirecektir.

Baksı Müzesi vefa ile varolmuş şehrimizde, vefa duygusunun emsalsiz bir örneği olarak hep hatırlanacak ve yaşatılacaktır. Bu vesileyle Prof. Dr. Sayın Hüsamettin Koçan'ı ve tüm vakıf üyelerini elde ettikleri başarıdan dolayı içtenlikle kutluyor, başarılarının devamını diliyorum." - Bayburt

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Baksı Müzesi'nin 2014 Avrupa Konseyi Müze Ödülü'ne Layık Görülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement