Bankalardan Masraf Ücretlerinin İadesini Almak Kolaylaştı - Son Dakika
Güncel

Bankalardan Masraf Ücretlerinin İadesini Almak Kolaylaştı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, bankalardan kredi alan ve masraf ücretleri konusunda sıkıntı yaşayan tüketicilerin işini kolaylaştırmak amacıyla bir genelge yayınladı.

29.08.2014 14:00  Güncelleme: 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelgeye göre kredi çekerken oluşan dosya masrafı, ipotek fek ücreti ve yeniden yapılandırma masraflarının iadesi için önceden tüketici hakem heyetine ayrı ayrı başvuru yapmak gerekirken artık tek başvuru ile bu üç masrafın iadesi alınabilecek.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, bankalardan kredi alırken oluşan fazla masrafların iadesi için mahkeme sürecinde sorun ve çekinceler yaşayan tüketicilerin işini kolaylaştırmak için bir genelge yayınladı. Önceden kredi çeken tüketiciden alınan dosya masrafı, ipotek fek ücreti ve yeniden yapılandırma masraflarının iadesi için tüketici hakem heyetine ayrı ayrı dosya oluşturup başvurmak gerekiyordu. Avukat Cevat Kazma yayınlanan genelge sayesinde artık bu üç ayrı masrafın iadesi için tek başvuru yapılabileceğini belirtti. Böylelikle hakem heyetleri, bu üç konuyu da tek dosyada inceleyeceği için kararları sonuca bağlama süreci daha da hızlanacak. Eğer bu masrafların toplamı 3.000 TL'yi geçiyorsa konuyla Tüketici Mahkemeleri ilgilenecek.

"Ayrı Ayrı Oluşan Davalar Tüketicilerde Çekince Yaratıyordu!"

Yayınlanan genelgeyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Avukat Cevat Kazma genelgenin doğruluğunun altını çizerek, "Önceden bu masrafların iadesi için tüketici hakem heyetlerinde hazırlanan ayrı ayrı dosyalar yüzünden karar süreci ciddi anlamda yavaşlıyordu. Bu durum da tüketicilerde hakkını arama konusunda çekince yaratıyordu. Genelge sonrası hakem hayetleri artık tek dosya inceleyeceği için karar süreci hızlanacak. Ayrıca çekincelerinden kurtulan birçok tüketici de bu konuda hakkını arayacaktır." şeklinde konuştu.

Alınan verilerde göre bankalardan kredi çeken tüketicilerin sadece yarısına yakını bu masrafların iadesi için tüketici hakem heyetlerine ve mahkemelere başvurduğu görülüyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bankalardan Masraf Ücretlerinin İadesini Almak Kolaylaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement