Başbakan Erdoğan, Ulusa Seslendi Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan, Ulusa Seslendi Açıklaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "KCK operasyonlarını, siyasetçilerin tutuklanması, ifade özgürlüğünün sınırlandırması olarak değerlendirenler, lütfen ortaya çıkan delillere, belgelere, fotoğraflara, ortaya çıkan gerçeklere bir kez daha baksınlar.

29.11.2011 14:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "KCK operasyonlarını, siyasetçilerin tutuklanması, ifade özgürlüğünün sınırlandırması olarak değerlendirenler, lütfen ortaya çıkan delillere, belgelere, fotoğraflara, ortaya çıkan gerçeklere bir kez daha baksınlar. Avukat kisvesi altında teröre lojistik destek sağlayanları lütfen görsünler" dedi.

Erdoğan, televizyonlarda yayımlanan Ulusa Sesleniş programında yaptığı konuşmada, KCK operasyonlarına değindi.

Kamuoyunda KCK operasyonları olarak bilinen tutuklama ve sorgulamalarda da bu hassasiyet gözetiltiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, "burada şunu herkese hatırlatmak zorundayım, KCK operasyonları, hükümetin emir ve talimatıyla, kararıyla yapılan değil, istihbarat örgütlerimizin ve emniyet birimlerimizin araştırmaları neticesinde, yargının karar verdiği ve yürüttüğü operasyonlardır" dedi.

"Hükümet olarak biz sadece kolluk kuvvetlerimizle sürecin içindeyiz" diyen Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"KCK operasyonlarından dolayı hükümetin hedef alınması, hükümete yönelik kampanya başlatılması son derece haksız ve yersizdir.

Ayrıca, KCK örgütlenmesini, masum bir sivil örgütlenme olarak gösterenler de büyük bir yanılgının içinde olduklarını artık görüyorlar.

KCK örgütlenmesi, Kandil'den, İmralı'dan yönetilen, oralardan talimat alan, terörle işbirliği artık netleşmiş olan, devlete paralel bir örgütlenme girişimidir.

Son günlerde ortaya çıkan belge ve fotoğraflar, KCK ile terör örgütü, KCK mensupları ile terör arasında nasıl doğrudan bir ilişki olduğunu da tartışmaya mahal bırakmayacak derecede ortaya koymuştur.

Tutuklanan hiçbir belediye başkanı, belediye hizmetlerine, ya da siyasi faaliyetlerine bakılarak tutuklanmamıştır.

Her biri, belgesiyle, deliliyle, terörle olan ilişkisine, hukukun dışına çıkan faaliyetlerine bakılarak gözaltına alınmış ya da tutuklanmıştır.

Eğer bu gözaltılar ve tutuklular içinde, masumlar varsa, onlar zaten yargı tarafından ayrılacak ve elbette serbest bırakılacaklardır.

Ama tüm bir operasyonu, tüm örgütlenmeyi masum göstermek, bu operasyonlar üzerinden, hükümeti, demokratikleşmeyi tartışma konusu yapmak, hükümete de yargıya da yapılmış büyük bir haksızlıktır."

-"Demokrasi geliştikçe, bu demokrasi düşmanları da işlevsiz kalacaktır"-

Terörle mücadele sürecinde, masum insanlarla teröristi bu kadar hassasiyetle birbirinden ayıran bir süreç yaşanmadığını anlatan Başbakan Erdoğan, "Biz, bir yandan ifade özgürlüğünü genişletirken, yasakları kaldırırken, eskinin hatalarını telafi için uğraşırken, diğer yandan bu özgürlüklere kasteden yaklaşımları kabul etmeyiz, müsamaha göstermeyiz" diye konuştu.

Özellikle, terör örgütü ve onunla ilişkili yapılanmaların, devlete paralel örgütlenme içinde, bölge insanına zulmetmesine, bölge insanından haraç toplamasına, baskı kurmasına, adeta faşizm uygulamasına asla ve asla göz yummayacaklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"KCK operasyonlarını, siyasetçilerin tutuklanması, ifade özgürlüğünün sınırlandırması olarak değerlendirenler, lütfen ortaya çıkan delillere, belgelere, fotoğraflara, ortaya çıkan gerçeklere bir kez daha baksınlar.

Avukat kisvesi altında teröre lojistik destek sağlayanları lütfen görsünler. Cinayetlerin, provokasyonların, faşizm özleminin bu örgütlerin asıl hedefi olduğunu lütfen idrak etsinler. KCK ve benzeri yapılanmalar, demokrasinin önündeki en büyük tehditlerdir.

Demokrasi geliştikçe, bu demokrasi düşmanları da işlevsiz kalacaktır. İşte onun için, demokrasiden taviz vermeden, ifade özgürlüğünden, temel hak ve özgürlüklerden taviz vermeden bu süreci nihayete erdireceğiz."

-Esin Avşar, Ömer Lütfi Akad ve Şükran Ay'ın vefatı-

Kasım ayı içinde üç değerli sanatçıyı yitirmenin burukluğunu ve hüznünü yaşadıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, önce ses sanatçısı Esin Afşar'ın, sonra Türk sinemasının büyük yönetmenlerinden biri olan Ömer Lütfi Akad'ın ve hemen ardından bir başka ses sanatçısı Şükran Ay'ın vefat ettiği haberini aldıklarını söyledi.

Başbakan ERdoğan, konuşmasını "Ben bu üç sanatçımıza da Allah'tan rahmet diliyor, ailelerine, yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Bu duygularla sizleri bir kez daha muhabbetle selamlıyorum. Kalın sağlıcakla" diyerek tamamladı.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan, Ulusa Seslendi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement