Başkan Tartan Rotary'nin 109 Yaş Kutlamasına Katıldı - Son Dakika
Yerel

Başkan Tartan Rotary'nin 109 Yaş Kutlamasına Katıldı

Başkan Tartan Rotary\'nin 109 Yaş Kutlamasına Katıldı

Rotary, 109. yaşını ‘Dünya Barış ve Anlayış Haftası’ içinde çeşitli etkinliklerle Alsancak Dominik Caddesi’nde kutladı.

25.02.2014 11:19

Rotary, 109. yaşını 'Dünya Barış ve Anlayış Haftası' içinde çeşitli etkinliklerle Alsancak Dominik Caddesi'nde kutladı.

Rotary 109. yaşını "Dünya Barış ve Anlayış Haftası"nı temel alan etkinliklerle kutladı. Konak Belediyesi'nin katkılarıyla Alsancak Dominik Caddesi'nde gerçekleşen etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu.

"İyi ki doğdun Rotary" şarkısıyla başlayan etkinlikte Rotary 2440 Bölge Başkanı Esat Kardıçalı ve Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan birer açılış konuşması yaptılar. Kardıçalı, Rotaray'nin dünyanın ilk sivil toplum kuruluşu olduğunu belirterek, "Bugünün anlamı; Rotary'nin 109. yaşını sokaklarda birlikte kutluyor olmamız. Yaş günümüzü İzmir sokaklarında halkla iç içe kutluyoruz. Yunus Emre'ni dediği gibi "Gel tanış olalım, işi kolay kılalım." Karşısındakini ötekileştirmeyen, karşısındakini olduğu gibi kabul eden bir anlayışın temsilcilerini yetiştiren topraklarda biz de Rotary olarak sokağa döküldük ve yaptıklarımızı bu sokakta gösterdik. Rotary neler yapıyormuş, neymiş hepsini bu sokağı gezerken görebileceksiniz. Rotary 109 yıldır dünyaya hizmete devam ediyor. Barışa katkı koyabilmek için eğitim ve sağlık alanında fırsat eşitsizliklerini yok etmek için canı gönülden çalışıyoruz" diye konuştu.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan da Rotary kulüpleriyle ortaklaşa çok güzel projelere imza attıklarını ve dost merkezi olarak gördüğünü söyleyerek, "Sizlerin enerjiniz ve sinerjiniz ile toplumun geleceğine birçok yerde ışık tuttuk. Şu an aramızda olan olmayan birçok dostumuzla aslında toplumsal yaşam içinde ihtiyaç duyduğumuz o birlik, beraberlik ve sevginin tohumlarını hep yeşerttik. Bundan sonra da yeşertmeye devam edeceğiz. Gün, bizi bu günlere getiren Ulu Önder Atatürk'ün çizdiği hedefleri, Cumhuriyet'in ilke, erdem ve değerlerini yaşatma ve gelecek kuşaklara taşıma günüdür. Siyasetçi gelecek seçimi, devlet adamı gelecek kuşakları düşünür. Ben bütün yaşamım boyunca gelecek seçimi değil, gelecek kuşağı düşündüm. Topluma 100 yılı aşkın süredir ışık, mutluluk ve sevinç kattınız. Bunun için sizlere teşekkür ederim" dedi.

Tartan, konuşmasını Mevlana'nın şu sözleriyle noktaladı: "Sanmasınlar yıkıldım, sanmasınlar çöktüm, her bahar açan çiçek gibi sadece yaprak döktüm."

Konuşmaların ardından 'Barış' konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Rotary'nin çok önem verdiği projelerden biri olan Afet Barınak Lojistik paketinin de halka tanıtılmasının yanı sıra, bu güne kadar yapılan faaliyetler ve afişlerle rotary anlatıldı. Etkinlik, akşam saatlerinde verilen konserle birlikte son buldu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Tartan Rotary'nin 109 Yaş Kutlamasına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement