Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika
Yerel

Başkentte Kültür Sanat

Başkent Sinemalarında Bu Hafta 4 Yeni Film Seyirciyle Buluşacak

13.01.2011 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkent sinemalarında bu hafta 4 yeni film seyirciyle buluşacak.

Romantik komedi türündeki 'Aşk Sarhoşu' vizyona giriyor. Yönetmenliğini Edward Zwick'in yaptığı, senaryosu Zwick, Charles Randolph ve Marshall Herskovitz'in imzasını taşıyan filmde, Jake Gyllenhaal, Anne Hathaway, Judy Greer, Hank Azaria, Oliver Platt ve Katheryn Winnick rol alıyor. 'Cadılar Zamanı' adlı fantastik dram türündeki ABD yapımı film, izleyiciyle buluşacak. Yönetmenliğini Dominic Sena'nın yaptığı filmin senaryosu Bragi F. Schut'a ait. Başlıca rolleri Nicolas Cage, Ron Perlman, Stephen Campbell Moore, Robert Sheehan ve Claire Foy'un paylaştığı filmde, 14. yüzyılda kara vebanın yayıldığı dönemlerde, cadı olduğundan ve hastalığı yaydığından şüphelenilen bir kızın taşınmasına yardım eden şövalye Behman'ın macerası anlatılıyor.

Yönetmenliğini Sinan Çetin'in yaptığı haftanın tek yerli yapımı 'Kağıt' sinemalarda... Başrollerinde Ayşen Gruda, Ahmet Mekin, Zeynep Beşerler, Uğur Bilgin, Öner Erkan, Asuman Dabak'ın yer aldığı dram, politik türdeki filmde, genç ve idealist yönetmen Emrah'ın hikayesi konu ediliyor.

Küçük izleyiciler için üç boyutlu 'Megazeka' vizyona giriyor. Fantastik komedi türündeki filmin yönetmenliğini Tom McGrath üstlenirken, senaryo Alan J. Schoolcraft ve Brent Simons'a ait. Filmdeki kahramanları Brad Pitt, Jonah Hill Tina Fey gibi ünlü isimler seslendiriyor.

Hafta boyunca seyirciyle buluşacak filmler şöyle:

ARMADA: 'Eyyvah Eyvah 2', 'Aşk Sarhoşu', 'Hür Adam Bediüzzaman Said Nursi', 'Cadılar Zamanı', 'Karmakarışık', 'Av Mevsimi', 'Kağıt', 'Turist', 'Megazeka 3D'.

METROPOL: 'Cadılar Zamanı', 'Aşk Sarhoşu', 'Kağıt', 'Çapkın', 'Av Mevsimi', 'Eyyvah Eyvah 2', 'Turist', 'Çakallarla Dans'.

MEGAPOL: 'Hür Adam: Bediüzzaman Said Nursi', 'Eyyvah Eyvah 2'.

OPTİMUM: 'Megazeka', 'Eyyvah Eyvah 2', 'Av Mevsimi', 'Kağıt', 'Hür Adam: Bediüzzaman Said Nursi'.

KIZILAY BÜYÜLÜ FENER: 'Cadılar Zamanı', 'Megazeka', 'Çapkın', 'Turist', 'Kağıt', 'Karanlık Cennet', 'Tehlikeli Aşk', 'Aşk Sarhoşu', 'Av Mevsimi', 'Eyyvah Eyvah 2', 'The Experiment'.

BAHÇELİEVLER BÜYÜLÜ FENER: 'Aşk Sarhoşu', 'Megazeka', 'The Experiment', 'Eyyvah Eyvah 2', 'Kukuriku Kadın Krallığı'.

- SERGİ-

ATLAS SANAT GALERİSİ: Serdar Pehlivan'ın 'Bozkırın Ritmi' adlı fotoğraf sergisi, 21 Ocaka kadar görülebilecek.

AYSEL GÖZÜBÜYÜK SANATEVİ: Serkan Şen'in resim sergisi, 17 Ocakta izlenime sunulacak. Sergi, 5 Şubata kadar açık kalacak.

CERMODERN: Mehmet Günyeli'nin soyut fotoğrafları ve Bejan Matur'un kurguladığı şiirlerden oluşan 'Kader Denizi' sergisi, 19 Ocaka kadar açık olacak.

EKİN GRUP KÜLTÜR SANAT MERKEZİ: Kayhan Aybatlı'nın sergisi, 20 Ocaka kadar gezilebilir.

G&G SANAT GALERİSİ: Süleyman Karakul'un sergisi, yarın açılacak. Sanatseverler sergiyi 16 Şubata kadar ziyaret edebilecek.

GALERİ GÖZDE: Nesrin Akbulut'un resim sergisi, 29 Ocaka kadar açık kalacak.

GALERİ KARA: Çankaya Belediyesi Galeri Kara, 'Kapalıyız' sergisini Ankaralı sanatseverlerle buluşturuyor.

Sergide, açık karşıtı, gizli, saklı, içe dönük gibi anlamlara gelen bir tür içe dönüş haline vurgu yapılmakla birlikte, kapalı olma kavramı altında birleşen sanatçıların, toplum karşısında 'dışlanan' sanatçının yalnızlaşma süreçleri anlatılıyor.

Zeynep Aran, Guido Casaretto, Fırat Engin, Elif Varol Ergen, Şinasi Güneş, Aslı Işıksal, Ekin Kılıç, Ardan Özmenoğlu, Esra Sağlık, Seval Şener ve Erinç Ulusoy gibi sanatçıların yer aldığı sergi, 17 Ocaka kadar gezilebilecek.

GALERİ SOYUT: Mehmet Yangır'ın 'Anlar ve İzler' adlı resim sergisi 26 Ocaka kadar izlenimde olacak.

GALERİ POLART: Şener Demirkol'un resim sergisi, 29 Ocaka kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

GRUP SANAT GALERİSİ: Mustafa Horasan'ın resimlerinden oluşan sergi, 18 Ocaka kadar gezilebilir.

İLHAN SANATEVİ: Metin İnce'nin resimleri 27 Ocaka değin görülebilir.

İKİZLER ANTİKA&SANAT GALERİSİ: Vildan Işık'ın, 'Kurgusal Pentimento' adlı sergisi 29 Ocak tarihine kadar ziyaret edilebilir.

(ELF-ARD) - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement