Başkentte "Tasavvuf Geceleri" Yarın Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Başkentte "Tasavvuf Geceleri" Yarın Başlıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesince, yarın başlayacak Ramazan ayında nostaljik etkinliklerin yanı sıra, Hacı Bayram-ı Veli Camisi'nin bahçesine kurulacak sahnede tasavvuf müziği konserleri düzenlenecek.

31.07.2011 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesince, yarın başlayacak Ramazan ayında nostaljik etkinliklerin yanı sıra, Hacı Bayram-ı Veli Camisi'nin bahçesine kurulacak sahnede tasavvuf müziği konserleri düzenlenecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, yarın başlayacak olan Ramazan boyunca, her akşam kurulacak iftar sofralarının yanı sıra birçok etkinlik gerçekleştirileceği bildirildi.

Açıklamada, birlik, beraberlik ve dayanışmanın en yoğun yaşandığı onbir ayın sultanı Ramazan ayında Büyükşehir Belediyesinin, bu yıl da 26 farklı noktaya kuracağı iftar çadırlarında Başkentlileri ağırlayacağı kaydedildi.

Etkinlikte, Hacı Bayram-ı Veli Cami'nin avlusunda aralarında Sami Savni Özer, Erkan Mutlu ve Ahmet Özhan gibi ünlü sanatçıların da olduğu tasavvuf konserlerinin, şiir dinletilerinin, edebiyat ve fikir sohbetlerinin yer alacağı ifade edildi.

Açıklamada, yarın Mustafa Özcan Güneşdoğdu, 2 Ağustosta Erkan Mutlu, 3 Ağustosta Yansımalar, 4 Ağustosta Zeyd Şoto, 5 Ağustosta İbrahim Sadri, 6 Ağustosta Mustafa Demirci, 7 Ağustosta Aykut Kuşkaya, 8 Ağustosta Latif Öz, 9 Ağustosta Burcu Karadağ, 10 Ağustosta Göksel Baktagir, 11 Ağustosta Orhan Çakmak, 12 Ağustosta Fatih Koca, 13 Ağustosta Sami Savni Özer, 14 Ağustosta Ahmet Özhan, 15 Ağustosta Bedirhan Gökçe, 16 Ağustosta Eşref Ziya Terzi, 17 Ağustosta Ekrem Vural, 18 Ağustosta Ömer Karaoğlu, 19 Ağustosta Ertuğrul Erkişi, 20 Ağustosta Minik Dualar, 21 Ağustosta Ahmet İnan-Yasin Tanrıöver, 22 Ağustosta Grup Endişe ve Grup Elest, 23 Ağustosta Fatih Çalımlı ve Ensar Kardeşler, 24 Ağustosta Hasan Sağındık tarafından tasavvuf müziği konseri verileceği ve 25 Ağustosta da (Kadir gecesi öncesi) Kur'an-ı Kerim tilaveti okunacağı bildirildi.

Ayrıca Hacı Bayram-ı Veli Cami'de kurulacak stantlarda kitapçılarla sahaflar, el sanatları ürünleri sergilenecek. Altınpark'ta da çocuklar için oyun grupları, Ramazan nostaljisini yaşatacak macuncular, pamuk şekerciler, mısırcılar gibi seyyar satıcılar bulunacak.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başkentte 'Tasavvuf Geceleri' Yarın Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement