Bedri Baykam'ı Bıçaklayıp Eski Patronundan 200 Lira İstemiş - Son Dakika
Güncel

Bedri Baykam'ı Bıçaklayıp Eski Patronundan 200 Lira İstemiş

Bedri Baykam ve asistanı Tuğba Kurtulmuş'u bıçakla yaraladıktan sonra polise teslim olan Mehmet Ç 'nin olaydan sonra gittiği eski patronundan 200 lira para istediği belirlendi

19.04.2011 12:40

Akatlar Kültür Merkezinde Bedri Baykam ve yanındaki asistanı Tuğba Kurtulmuş'u bıçakla yaraladıktan sonra polise teslim olan Mehmet Ç. 'nin olaydan sonra gittiği eski patronundan "Cumhuriyet düşmanını vurdum" diyerek 200 lira para istediği belirlendi.

Soruşturma kapsamında Mehmet Ç. 'nin kardeşi Şaban Ç. ile eniştesi E. Ö. de gözaltına alındı. Polis saldırganın kullandığı bilgisayarı inceleyerek saldırıyla ilgili ipucu arıyor. Öte yandan Mehmet Ç. 'nin manik depresif hastalığından ilaç tedavisi gördüğü öğrenildi. Mehmet Ç. 'nin daha önce Aksaray ilinde nişanlısının eski nişanlısı ve arkadaşını bıçakladığı ve 6 ay hapis yattığı belirlendi.

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturmada bıçaklı saldırı olayıyla ilgili gözaltına alınanların sayısı 3'e yükseldi. Mehmet Ç. 'nin kardeşi Şaban Ç. ile eniştesi E. Ö. de saldırıyla ilgili yakalanarak Cinayet Büro Amirliği'nde sorguya alındı.

DAHA ÖNCE DE İKİ KİŞİYİ BIÇAKLAMIŞ

Saldırıyı gerçekleştiren Mehmet Ç. 'nin 1976 yılında Niğde'de doğduğu 2 erkek bir kız kardeşinin bulunduğu öğrenildi. Askere erken gitmek için yaşını mahkeme kararı ile bir yaş büyüten Mehmet Ç. 'nin iki kez evlendiği, son evliliğinden 1995 yılında bir kız çocuğu olduğu öğrenildi. İki eşininden de şiddetli geçimsizlik nedeniyle ayrılan Mehmet Ç. 'nin manik depresif hastalığı nedeniyle ilaç tedavi gördüğü belirlendi.

Son 5 yıldır herhangi bir işi yapmayan, evinde tek başına yaşayan Mehmet Ç. 'nin sabaha kadar bilgisiyar ve televizyon başında olduğu, gündüzlerini ise çoğunlukla uyuyarak geçirdiği öğrenildi. Balık tutmaya meraklı olduğu öğrenilen Mehmet Ç. 'nin gündüzleri uyumadığı zamanlar balık tutmaya gittiği belirlendi.

Saldırgan Mehmet Ç. 'nin 1998 yılında ikinci eşiyle nişanlı olduğu sırada onun eski nişanlısını ve arkadaşını bıçakla yaraladığı ortaya çıktı. Eşinin eski nişanlısı ve arkadaşı ile bir piknikte karşılaşıp kavga eden Mehmet Ç. 'nin bıçakla yaralama suçundan 6 ay cezaevinde kaldığı daha sonra tahliye edildiği öğrenildi.

ASİSTANI, KADIN POLİS KORUMA SANDIĞI İÇİN BIÇAKLAMIŞ

Cinayet Büro Amirliği tarafından yürütülen soruşturmada zanlının Bedri Baykam ve Tuğba Kurtulmuş'u yaraladıktan sonra önce Sultanahmet'teki Küçükayasofya Mahallesi'nde bulunan eski patronunun yanına gittiği ortaya çıktı. Olaydan sonra bir su dağıtım arabasını durdurup "Beni taksi durağına bırak" diyen ardından da bindiği taksi ile matbaalara toptan kağıt veren eski patronunun yanına giden Mehmet Ç. 'nin "Cumhuriyet düşmanını vurdum" diyerek 200 lira para istediği öğrenildi.

Patronuna parayla memlekete gideceğini bir iki gün dinlendikten sonra teslim olacağını anlatan Mehmet Ç. 'nin parayı alamayınca kız kardeşinin evine gittiği daha sonra Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim olduğu öğrenildi. Bu arada patronundan adam vurup para isterken yaptığı konuşmaları duyan bir vatandaşın Cumhuriyet Gazetesi'ni arayarak zanlının kimliğini verdiği belirtildi.

Poliste gece boyunca sorgulanan Mehmet Ç. 'nin, Bedri Baykam'ı "Konuşmalarını beğenmiyordum. Tipini beğenmiyordum. Bu nedenle vurdum" dediği belirtildi. Sorguyu yapan polislerin "Peki o zaman asistanı Tuğba'yı niye bıçakladın?" sorusuna ise "Ben onu Bedri Baykam'ın kadın polis olan koruması sandığım için bıçakladım" diye cevapladı.

Cumhuriyet Savcılığından ek gözetim izni alınan 3 zanlıyla ilgili soruşturma sürüyor. - İstanbul/ Besiktas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bedri Baykam'ı Bıçaklayıp Eski Patronundan 200 Lira İstemiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement