Belarus'tan Özbekistan'a Cumhurbaşkanı Düzeyinde İlk Ziyaret - Son Dakika
Politika

Belarus'tan Özbekistan'a Cumhurbaşkanı Düzeyinde İlk Ziyaret

Belarus\'tan Özbekistan\'a Cumhurbaşkanı Düzeyinde İlk Ziyaret

Belarus Cumhurbaşkanı Alexander Lukaşenko, Özbekistan’a Cumhurbaşkanlığı düzeyindeki ilk ziyareti gerçekleştiriyor.

12.09.2018 19:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belarus Cumhurbaşkanı Alexander Lukaşenko, Özbekistan'a Cumhurbaşkanlığı düzeyindeki ilk ziyareti gerçekleştiriyor.

Belarus Cumhurbaşkanı Alexander Lukaşenko, Özbek mevkidaşı Şavkat Mirziyoyev'in daveti üzerine üç günlük resmi bir ziyaret için bugün Özbekistan'a geldi. Taşkent İslam Karimov havaalanında Lukaşenko'yu Özbekistan Başbakanı Abdulla Aripov ve Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov karşıladı.

Özbekistan Cumhurbaşkanlığı Basın merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre, yarın Lukaşenko ve Mirziyoyev Taşkent'teki Cumhurbaşkanlığı Köşkü Köksaray'da bir araya gelecek. Baş başa görüşme sonrası iki devlet Başkanları katılımıyla heyetlerarası görüşme yapılacak. Ardından anlaşmaların imzası ve ortak basın toplantısı gerçekleştirilecek.

Lukaşenko, ayrıca Taşkent'teki Özbek-Belarus ortak fabrikalarına ziyarette bulunacak, burada açılan "Made in Belarus" fuarını gezecek.

Belarus'un Taşkent Büyükelçisi Leonid Mariniç, ülkesinden Özbekistan'a Cumhurbaşkanı düzeyindeki ilk ziyaretle ilgili, "Bu ziyaret sadece siyasi açıdan değil, belki ekonomik açıdan da ilişkilerimize tamamen yeni boyutlar kazandıracak bir ziyaret olacak" açıklamasında bulundu. - TAŞKENT

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Belarus'tan Özbekistan'a Cumhurbaşkanı Düzeyinde İlk Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement