Benitez, Futbol Tarihine Geçti - Son Dakika
Spor

Benitez, Futbol Tarihine Geçti

Benitez, Futbol Tarihine Geçti

Chelsea'nin teknik direktörü Rafael Benitez, İtalyan Giovanni Trapattoni'nin ardından farklı takımlarla kupayı kazanan 2.teknik direktör oldu.

16.05.2013 16:24  Güncelleme: 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Chelsea'nin teknik direktörü Rafael Benitez, İtalyan Giovanni Trapattoni'nin ardından farklı takımlarla kupayı kazanan 2. teknik direktör oldu.

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'daki ArenA Stadı'nda Benfica'yı dün akşam 2-1 yenerek UEFA Kupası'nı evine götüren Chelsea'nin çalıştırıcısı Benitez, bu kupayı 2 kez kaldıran 4. teknik direktör olma başarısını da gösterdi.

İspanyol teknik adamın yönetimindeki Valencia, 2004 UEFA Kupası finalinde Marsilya ile karşılaşmış, Vicente Rodriguez ve Mista'nın attığı gollerle İsviçre'deki maçı 2-0 kazanmıştı.

Sevilla Teknik Direktörü Juande Ramos ile Real Madrid Teknik Direktörü Luis Molowny de iki kez UEFA Kupası'nı kaldıran teknik adamlar olarak spor tarihinde yer alıyorlar.

-Trapattoni 3 kez kaldırdı-

Benitez'den başka farklı takımlarla bu kupayı evine götürmeyi başaran bir başka teknik adam ise İtalyan teknik adam Trapattoni.

Takımı Juventus ile 1977'de Athletic Bilbao'yu ve 1993'te Borussia Dortmund'u eleyerek kupayı 2 kez kaldıran İtalyan teknik adam, 1991'de İnter'in başındayken de Roma'yı yenerek 3. kez kupayı kazanan tek teknik adam olarak da öne çıkıyor. - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Benitez, Futbol Tarihine Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement