Berkin Elvan Klibinde Oynayan Sanatçılara Soruşturma - Son Dakika
Güncel

Berkin Elvan Klibinde Oynayan Sanatçılara Soruşturma

Taksim Gezi Parkı odaklı eylemler sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümünün birinci yılında hazırlanan klipte rol alan sanatçılar hakkında "suça teşvik" iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

21.04.2015 18:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taksim Gezi Parkı odaklı eylemler sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümünün birinci yılında hazırlanan klipte rol alan sanatçılar hakkında "suça teşvik" iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu, "Berkin için 11 Mart'ta hayatı durdur" sloganıyla "Sanat Meclisi" adlı grup tarafından hazırlanan kliple ilgili suç duyuruları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, sanatçıları şüpheli olarak ifade vermeye çağırdı.

Bu kapsamda yönetmen Mustafa Altıoklar ile oyuncu Levent Üzümcü, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda, savcılığa ifade verdi.

Suçlamayı kabul etmeyen Altıoklar ve Üzümcü'nün, "Sosyal duyarlılık kapsamında gerçekleştirilen bir projede yer aldıkları ve kimseye eylem çağrısında bulunmadıkları" yönünde ifade verdikleri öğrenildi.

Soruşturma konusu klipte, Altıoklar ve Üzümcü'nün yanı sıra Cahit Berkay, Sinan Tuzcu, Bülent Emrah Parlak, Efkan Şeşen, Tayfun Talipoğlu, Zuhal Olcay, Şevval Sam, Hüseyin Turan, Tarık Akan ve Grup Yorum üyelerinin de aralarında bulunduğu birçok sanatçı rol almıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Berkin Elvan Klibinde Oynayan Sanatçılara Soruşturma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement