Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası - Son Dakika
Güncel

Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası

Türkiye Beyazay Derneği ve Üsküdar Belediyesi iş birliğiyle Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası kapsamında empati etkinliği düzenlendi.

12.01.2018 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Beyazay Derneği ve Üsküdar Belediyesi iş birliğiyle Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası kapsamında empati etkinliği düzenlendi.

Üsküdar Belediyesi önündeki etkinlikte, görme engellilerin yaşamlarındaki zorluklara dikkati çekmek amacıyla gözleri bağlanan vatandaşlar, ellerinde beyaz bastonları ile yönlerini bulup mağazalara girerek alışveriş yaptı.

Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcısı Zekeriya Şanlıer, burada yaptığı açıklamada, toplumun yüzde 12'sinin engellilerden oluştuğunu belirterek, "Biz geriye kalan yüzde 88'inin engelli adayı olduğunu düşünüyoruz. Çünkü herkes, bir kaza veya hastalıktan dolayı engelli olabiliyor. Bugün burada bir farkındalık oluşturmak istedik. Engelli kardeşlerimizin hayatta karşılaştıkları sıkıntıları biraz da olsa onlara yaşatmak istedik ki onları daha iyi anlasınlar, onlara daha iyi yardımcı olsunlar" dedi.

Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva da Türkiye'de ve dünyada görme engellilerin bazı sıkıntılar yaşadığını dile getirerek, "Görme engelliler sınırlı oldukları yerlerde birtakım araçlar kullanıyor. Bunun için beyaz baston kullanıyoruz. Bilgisayar kullanmak için sesli programlar, kitap olarak kabartma yazı yöntemini kullanıyoruz. İlave yöntemlerle diğer insanlar gibi rahat yaşamaya çalışıyoruz. Bu etkinlikle bizim beklediğimiz şey, görme engellilik tecrübesi yaşayarak daha sonra bulunan yöntemlerin anlamını, vatandaşlarımızın hissetmesidir." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement